Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ruža Tomašić: Mala smo država, a za njom je svatko posegao

ruža tomašić
Dino Stanin/PIXSELL
07.11.2009.
u 13:54

- Naš cilj je sretna hrvatska obitelj jer ako nema sretne obitelji, nema ni sretne države. Mi smo u Zadru zadovoljni s razvojem gospodarstva no ipak se moraju odrediti prioriteti za određene projekte. Lijepo je da se izgradio Pozdrav suncu, ali naši sugrađani ne žive od projekata, treba im podignuti nivo života.

U Zadru je danas osnovana podružnica HSP-a Ante Starčević Grada Zadra, a za njenog predsjednika jednoglasno je izabran Mladen Meštrović. Ističući kako je pravaštvo već 160 godina opstalo na hrvatskoj političkoj sceni, rad zadarske podružnice bit će usmjeren na obitelj. Meštrović je istaknuo kako će program konkretno usmjeriti na kvalitetniji predškolski odgoj, poticajnu stanogradnju te zapošljavanje i ulaganje u mlade.

- Naš cilj je sretna hrvatska obitelj jer ako nema sretne obitelji, nema ni sretne države. Mi smo u Zadru zadovoljni s razvojem gospodarstva no ipak se moraju odrediti prioriteti za određene projekte. Lijepo je da se izgradio Pozdrav suncu, ali naši sugrađani ne žive od projekata, treba im podignuti nivo života - istaknuo je Mladen Meštrović. Na osnivanju zadarske podružnice sudjelovala je i predsjednica stranke Ruža Tomašić ističući kako će se zalagati za tri 'o', odnosno obitelj, obrazovanje i obranu.

Dala je podršku ribarima i malim brodarima koji su krenuli u Savudrijsku valu i Piranski zaljev dokazati da je to Hrvatsko.

- Mala smo država, a za njom je svatko posegao. U državi nam vlada samo podobnost, ali ne sposobnost. Pa valjda jednom možemo biti svoji i kazati da je dosta, da je ovo naša država i nas nije briga za Europsku uniju. Europska unija nam nije cilj, ona nam je sredstvo da je podignemo za noge i da pokažemo tko smo i što smo - izjavila je Tomačić popaćena gromoglasnim pljeskom. Upečatljiv govor održao je i Pero Kovačević, zamjenik predsjednice istraknuvši kako traže da državno odvjetništvo RH utvrdi da je istina da Damir Polančec laže i vrši pritisak na pravosuđe kada govori da
je predsjednik Stjepan Mesić umiješan u aferu Podravka i da otkrije da li je Mesić doista umiješan u aferu.

Na upit kojeg će predsjedničkog kandidata podržati, Ruža Tomašić je kazala kako će tek na slijedećoj sjednici predsjedništa pročitati sve njihove programe nakon čega će odlučiti kome dati potporu.

- Meni osobno svatko ima neki nedostatak, ja tražim iznimno domoljubnog predsjednika kome su nacionalni interesi na prvom mjestu. Dakle, ako mu je
Hrvatska na prvom mjestu, on će točno znati kako će braniti interese i vani i u Hrvatskom, a svakome po nešto malo zamjeram - kazala je Ruža Tomašić. Svoga predsjedničkog kandidata nemaju s obzirom da su tek novoosnovana stranka.

Ključne riječi

Komentara 25

OB
-obrisani-
14:51 07.11.2009.

Davno vec,pokojni Slavko Sajber visokopozicionirani rukovoditelj NSJ -e rece:\"Nadji te mi postenog covijeka a ja cu lako od njega stvoriti dobrog nogometnog suca\'\',ni Tito nije imao skole pa se nacije ne isplakase za svim umrlim predsjednicima novonastalih drzava koliko zaa Titom ,a da je imao gresaka ,to je ,kako je vec receno \'\'ko nije kriv nek......\'\'

PO
poduzetnik
17:25 07.11.2009.

Da, da mnogi se u Hrvatskoj boje hrvatske dijaspore. Kako se i ne bih bojali kada je dijaspora skole zavrsavala ( a ne kupovala) u Americi , Kanadi ,Austriji , Australiji, Njemackoj, Italiji,Svedskoj, Danskoj , Norveskoj, Engleskoj...

PO
poduzetnik
14:38 07.11.2009.

Mozda Ruza i nema zavrsene lopovske skole kao Mesic, Polancec, Cacic, Kalmeta, Sanader, Dapic ali zato ima \"pistolj\" kojim ce da \"upuca\" sve te skolovane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije