Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'došli u posjet'

Ruski osumnjičenici za trovanje novičokom tvrde da su u gradu bili "kao turisti"

Foto: Reuters/Pixsell
1/2
13.09.2018.
u 12:46

Aleksandar Petrov i Ruslan Boshirov izjavili su u četvrtak kako su bili u Salisburyju jer su "njihovi prijatelji davno predložili da posjete taj prekrasan grad", a spomenuli su i povijesnu katedralu grada.

Dvojica muškaraca optuženih od britanskih vlasti za trovanje Sergeja Skripala i njegove kćeri novičokom u Salisburyju rekli su ruskoj državnoj televiziji da su posjetili grad, ali kao turisti, prenosi CNN.

Aleksandar Petrov i Ruslan Boshirov izjavili su u četvrtak kako su bili u Salisburyju jer su "njihovi prijatelji davno predložili da posjete taj prekrasan grad", a spomenuli su i povijesnu katedralu grada.

Britanski tužitelji priopćili su prošlog tjedna da imaju "dovoljno dokaza" za optuživanje dvojice ruskih državljana u vezi s napadom 4. ožujka.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar superhik74
superhik74
19:37 13.09.2018.

Britanci imaju dovoljno "dokaza" kao na primjer "dokaz" da oba prolaze ispod nadzorne kamere na izlazu tocno iste sekunde (16:22:23). Britanci nikad ne bi lagali, kao recimo "oruzje za masovno unistenje" u Iraku, koje moze biti aktivirano za 45 minuta po Blairu, zatim "zastita civila" u Libiji kada su isli ubiti Gadafija, izmisljeno "kemijsko oruzje" u Dumi u Siriji itd. itd. Poznati su kao istinoljupci.

Avatar nekakav
nekakav
14:09 13.09.2018.

dovoljno dokaza bi podrazumijevalo da imaju snimke nadzornih kamera ovih likova gdje prolaze najmanje ulicom gdje je kuća od ovih otrovanih, ako već nemaju dokaza da su bili u kući. u restoranu gdje su otrovani jeli, nema dokaza da su ova dvojica rusa bila. snimke kamera sa aerodroma će i najjadniji odvjetnik na sudu rasturiti, jer prikazuju ulazak ovih likova u sasvim drugo vrijeme, pa čak nisu išli ni istim prolazom, razlike su preogromne, vremenski i prostorno. najljepše u cijeloj priči je da glavni inspektor scotland yarda javno priča da ne postoje nikakvi dokazi o ruskoj umiješanosti, pa čak ni o otrovu o kojem svi bruje. policajac koji je prvi došao na mjesto u parku gdje su ovi ležali, je natjeran u bolnicu, al drugi dan pušten bez ikakvih posljedica. i odonda ne daje izjave, niti se igdje pojavljuje. konstrukcija da je otrovom obojan okvir ulaznih vrata je odbačena, dokaza nema. u kući nije pronađen otrov. što sad? osim političke konstrukcije ne postoji ništa protiv rusa. na temelju čega je hrvatska otjerala neke ruske diplomate? na temelju istog i njemačka, francuska...amerika..? malo jako jako navučeno i bez ikakvih dokaza. još jednom, dokaza nemaju nikakvih. ovo je bivši dvostruki špijun, koji je surađivao sa englezima, i što bi sad rusi trebali s njim napraviti, kad su ga pred 15 godina istjerali iz zemlje? otrovati ga?! jedino što je sigurno da je skripal živio blizu najveće engleskog centra za proizvodnju bojnih otrova, da je surađivao sa engleskim službama...

DF
Doctor filozof
06:59 15.09.2018.

Hmmm. Znaci dva Rusa su vam usla u zemlju I ubila dvostrukog spijuna. Tko ih je to pustio u zemlju da oni to mogu uraditi??? Englezi imate fantasticnu odbranu zemlje od vaseg najveceg neprijatelja. Ili izmisljena prica. Bill Kako biloo veliki minus englezi, jako lose odigrana tekma momci!!! Bolje da ste rekli umro od srcke!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije