Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNO MORE

Ruski lovac presreo američki špijunski avion koji se približavao ruskom teritoriju

ruski avion
Foto: Screenshot
05.07.2019.
u 10:27

Amerikanci su rekli kako su Rusi poštovali međunarodna pravila za korištenje zračnog prostora

Ruski lovac Su-27 koji pripada Južnom vojnom okrugu presreo je američki špijunski avion P-8A "Posejdon" koji je letio iznad neutralnih voda Crnog mora približavajući se granici Rusije, prenosi Index.

Tako su potvrdili iz ruskog ministarstva unutarnjih poslova.

– Za presretanje cilja podignut je lovac Su-27 iz sastava dežurnih snaga protuzračne obrane Južnog vojnog okruga – piše u priopćenju.

Iz američkog ministarstva javili su da se ruski avion približio na sigurnu udaljenost od objekta kako bi bila izvršena identifikacija. Američki izviđački zrakoplov odmah je promijenio smjer leta.

Naglašavaju i da su Rusi poštovali međunarodna pravila za korištenje zračnog prostora te se nakon završenog zadatka vratio na bazni aerodrom.

 

Komentara 20

Avatar nekakav
nekakav
10:43 05.07.2019.

mene jučer zaustavila policija, sve po zakonu, i nakon dovršetka postupka provjere, ja sam se udaljio. eto, takva vijest je to. a gdje je pitanje novinara što je američki avion tražio daleko od kuće?

GV
golub Vaso
12:35 05.07.2019.

opet ti Rusi provociraju na ruskoj granici

AA
aabbcc
01:09 06.07.2019.

špijunaza je iz straha, zasto ne špijuniraju RH ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije