Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gruzijski scenarij?

Ruski dužnosnik: Ako se Ukrajina podijeli, spremni smo ući u rat za Krim!

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
21.02.2014.
u 17:15

– Ako se Ukrajina podijeli, to će pokrenuti rat – rekao je neimenovani dužnosnik ruske vlade.

Visoki dužnosnik ruske vlade rekao je da je Rusija spremna krenuti u rat kako bi zaštitila veliku rusku manjinu i vojnu bazu u ukrajinskoj regiji Krim, piše IBTimes.

– Ako se Ukrajina podijeli, to će pokrenuti rat - rekao je neimenovani dužnosnik Financial Timesu. – Prvo će izgubiti Krim jer ćemo mi ući i zaštititi ga, kao što smo to napravili i u Gruziji – nastavio je dužnosnik.

"Sve vodi tome"

Ruski predsjednik Vladimir Putin javno je djelovao prilično suzdržano u vezi s krizom u Ukrajini, a u Kijev je kao moderatora u pregovorima poslao pravobranitelja Vladimira Lukina. No, analitičari ističu mogućnost ponavljanja rata koji se 2008. godine dogodio u Gruziji kada su ruske trupa napale tu državu nakon što je njihova vlada pokrenula napad na Južnu Osetiju. U ruskoj akciji poginulo je 150 ljudi.

Predsjednik krimskog parlamenta Volodimir Konstantinov kazao je da bi se ruska manjina mogla odcijepiti od Ukrajine ako se ona u građanskom ratu podijeli na dvije države. – To je moguće u slučaju da se država podijeli. A sve vodi tome – kazao je ruskoj agenciji Interfax Konstantinov.

>>Konačno napredak: Janukovič i oporba potpisali sporazum

>>Pogledajte video iz Ukrajine koji je pogledan više od 5 milijuna puta

Komentara 157

Avatar noemy-no
noemy-no
17:36 21.02.2014.

Naravno da ce Rusi braniti svoje interese. Jos najbolje da ce dopustiti da im zapadni kolonizatori posisaju resurse, koloniziraju ekonomiju, i opljackaju nacionalna bogatstva, na pragu od kuce. Nisu to naifcine Balkanci, Rusi drze do svoje kulture i tradicije, nema te sile koja ih moze kolonizirati. Da je nama bar upola jedan ovakav Predsjednik kao Putin. To se zove Predsjednik, a ne ove prodane duse po EU, poput nasih klimoglavaca.

AA
aabbcc
17:38 21.02.2014.

Posteno ! i sad je pobunjenicima jasno da demokratskim nasiljem ne mogu dobiti nista osim glave izgubiti .

CA
campa
17:53 21.02.2014.

Teško da će Ukrajina ostati kao cjelina.Previše je političko strateških uloga u igri. Rusi će sigurno braniti svoje interese u Ukrajini i teško da ih neće očuvati.Rusi su Ukrajini pružili pomoć u milijardama a što im je ponudila EU,crkaicu.Ukrainci bii trebali učiti na našem primjeru gdje polako ali sigurno postajemo gosti i podstanari u vlastitoj državi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije