Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruska vojska:

Ruske obavještajne službe uočile gotovo 12.000 cisterni i kamiona na tursko-iračkoj granici

Snimke
Foto: Youtube Screenshot
1/2
25.12.2015.
u 19:30

- Snimke su snimljene u blizini Zakha (grada u iračkom Kurdistanu), na obje je strane tursko-iračke granice bilo 11.775 cisterni i kamiona- izjavio je general-poručnik Sergej Rudskoj novinarima.

Ruske obavještajne službe uočile su gotovo 12.000 cisterni i kamiona na tursko-iračkoj granici, izvijestio je danas Glavni stožer Ruskih oružanih snaga, javlja RT.

- Snimke su snimljene u blizini Zakha (grada u iračkom Kurdistanu), na obje je strane tursko-iračke granice bilo 11.775 cisterni i kamiona- izjavio je general-poručnik Sergej Rudskoj novinarima.

Dodao je kako se mora naglasiti da nafta iz Iraka i Sirije prolazi kroz tu kontrolnu točku. Istaknuo je i kako kamioni s naftom nastavljaju prelaziti i tursko-sirijsku granicu te da u isto vrijeme, broj cisterni na sjevernim i zapadnim rutama za transport nafte iz Sirije opada.

- Prema satelitskim podacima, broj cisterni nafte koje se kreću sjevernom rutom prema rafineriji u gradu Batmanu znatno je opao - rekao je Rudskoj. Riječ je, inače, o gradu koji se nalazi u Turskoj.  

Prema Rudskojevim riječima, broj cisterni koje koriste 'zapadnu rutu' između turskih gradova Reyhanli i Iskenderun pao je na 265.

Rusi tvrde da su njihove zračne snage uništile oko 2 tisuće cisterni koje su islamisti koristili za prijevoz nafte. Samo u zadnjem tjednu, ruski borbeni avioni uništili su 17 konvoja cisterni koje su prevozile naftu, a gađaju i postrojenja za preradu nafte. Rusi tvrde da su zračnim napadima u Siriji natjerali teroriste da traže nove rute za transport nafte. 

>> U vlasti još od Gorbačova, a nije stekao neprijatelja

Komentara 52

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:13 26.12.2015.

Irak je u zoni američke odgovornosti. U tom dijelu Iraka prisutne su regularne vojne snage Republike Turske a protiv volje ili poziva Iraka. Amerikanci ne bombardiraju te kolone cisterni. Turska javno tvrdi da s pljačkom i kriminalom iračke nafte nema ništa. Dakle, prvo pada na pamet da su fotografije cisterni lažne. To je toliko lako provjeriti satelitima, avionima ili dronovima svakom onom tko želi istinu. Drugo, fotografije su istinite, to znači da Amerikanci u stvarnosti potpomažu turski kriminal, a to je jako obiljna stvar. To očito Rusi žele kazati "Urbi et orbi" svima a rtko god želi može provjeriti. Recimo Francuzi mogu poslati jedan jedini svoj avion da vide tko pomaže njihove zlotvore koji su i u Parizu ubili 150 ljudi. Želi li Francuska saznati istinu? Vrijede li im tih 150 ljudi nešto? I što kad saznaju istinu, što onda?

Avatar superhik74
superhik74
02:00 26.12.2015.

Nakon sto mu je zaustaljen svers ukradene nafte iz Sirije sultan ISIL-a i Turske Erdogan sverca ukradenu naftu iz Iraka. Njegove okupacijske trupe se nakon ponovljenih zahtjeva Iracke vlade odbijaju povuci i krsiti suverenitet Iraka jer su tamo poslani da bi nadgledali kradju nafte i pripremili buducu aneksiju.

ST
stomugromova
10:11 26.12.2015.

Zapovjednik dobrovoljacačkih snaga (Hashd al-Shaabi) razotkriva američku zavjeru evakuacije vođa ISIl-a iz grada Ramadija,u trenucima kad se iračka vojska sprema za konačno oslobođenje tog grada i pobjedu nad terorističkom skupinom ISIL. "Kašnjenje u operacijama za oslobođenje Ramadija i Falluje, gradova u pokrajini al-Anbar, rezultat je američke destrucije i ometanja ", izjavio je zapovjednik bojne Imam Khamenei, Haidar al-Hosseini al-Ardavi ."Čini se da SAD namjerava tajno evakuirati glavne vođe terorističke skupine ISIL s helikopterima iz Ramadija na nepoznata mjesta", dodao je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije