Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mračne epizode

Ruska svađa oko Staljina

Foto: DW screenshot
17.11.2015.
u 09:07

Pločice su postale simbol sjećanja, ali i opomena da se Hitlerov teror nikada više ne ponovi

 U njemačkim gradovima već odavno se na ulicama može doslovce spotaknuti o vlastitu povijest. Onaj njezin mračni dio. "Kamen spoticanja" – tako Nijemci nazivaju male pločice od mesinga koje su postavljene na trotoaru. Svaki kamen spoticanja podsjeća na neku konkretnu židovsku žrtvu nacističkog režima. Pločice su postale simbol sjećanja, ali i opomena da se Hitlerov teror nikada više ne ponovi.

Mračnih je epizoda bilo i u ruskoj povijesti. Bilo je i diktatora, koje mnogi Rusi danas veličaju, bez obzira na milijune žrtava režima. 

>> Oslobađa Hitlera da bi osudio Palestince

Komentara 12

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
10:10 17.11.2015.

Staljin je obicni kriminalac .Da Staljin nije potajno na btzinu zgrabio stolicu Lenjina nepravilno sa svojom pristasama bez obavijesti Trockija koji je po dogovoru sa Lenjnom bio da Trocki preuzme votstvo . Kako nam je poznato ako pamtimo dogadjaje uu Rusiji da je Trocki bio u dobrim odnosima sa Adolf Hitlerom I PO tome nebi Adolf Hitler bio napao Rusiju . Adolf Hitler je napao Rusiju iz razloga I politike Staljina a kako nam je poznato da je Staljin sa svojom Bolso prevario ne samo Trockija nego I Sam Ruski Narod . Trocki je bio na putu Staljina I njegove lose politike koju je Trocki bio otkrio pa zbog opasnosti od Trockijeve politike Staljin je uspio protjerani Trockija u Mexiko gdje je poslije bio poslao agente da ga ubiju I tako se rijesio opasnosti od Trockija. To sto je Adolf Hitler napao Rusiju Englezi su iskoristiti sansu pomoci Rusiji kad je Staljin zatrazio I rekao ako vi Englezi necete mi pomoci mi cemo se predati a onda ste vi na redu kod Adolfa Hitlera I Englezi su pristali dati pomoc Staljinu umjesto da su Dali da Njemacka razor uza Staljina I njegove pristase koji su donijela vise zla nego dobra za Ruski Narod. Dakle Staljin se nemoze tu hvaliti da je bio pobjedio Adolfa Hitlera Sam vec uz pomoc Engleza koji su zapravo bili uzrok uspostave tog SSSR koji je vodio Staljin . Pitamo se Zasto nam se neservira prava povijest a ne kako pause onima koji su radili probleme Rusiji Njemackoj Austrougarskoj da bi nametnula svoju Birokraciju koju imamo I Dan danas . Birokrati su uspjeli da dotjera ju Adolf Hitlera da izadje iz pameti samo zato jer Adolf Hitler je bio taj koji se nije dao pod cizmu Birokrata pa sve je I tako Sam likvidirao sa samoubojstvom nakon gubitka rata koji je bio nametnuti od Birokrata. To je pravi razlog drugog Svjetskog rata da bi bilo jasno svima I ussput da se zna tko je razlog drugog Svjetskog rata.

Avatar d-ano
d-ano
09:27 17.11.2015.

,,,,,,,,Svaka sila za vremena.............sve ce to jednom proci,,,,,,,nekom je bilo tad i dobro a nekom lose,,,,,,,,,,,,,,,,kao i danas,,,,,,,,,u zavisnosti gdje stojis,,,,,,i s kim si u drustvu,,,,,,,,,

RA
ranko75
13:55 17.11.2015.

Staljin je bio diktator, ali da nije bilo njega Hitler bi pobjedio, a SSSR ne bi imao atomsku bombu i morao bi se podciniti SAD. To vam je ovako:mozete voziti bicikl ili ici pjeske i nemate skoro nikakve troskove, a mozete se voziti u tenku ARMATA i makar nije udobno kao u mercedesu sigurno je ali kosta.Mozeete se voziti u mercedesu, sigurnije mnogo nego na biciklu, udobnije nego u ARMATI, ali manje sigurno, ali isto kosta.Sve ima svoju cijenu.Staljin je naslijedio razrusen gradjanskim ratom SSSR, podigao ga je, razvio njegovu industriju, uz put pobjedio Hitlera, ponovo podigao industriju,obezbjedio se atomskom bombom i razvio nauku, cijena toga je sto je bio teski diktator.Neko voli da je slobodan,pa makar i gladan, drugi ne trazi slobodu, samo da ima za potrebe koje su njemu nuzne i spreman je raditi cak i u uvjetima neslobode, sve ovisi sta se kome svidja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije