Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STABILIZACIJA ODNOSA?

Rusija vraća Ukrajini tri zaplijenjena vojna broda

Vladimir Putin
Foto: Bernadett Szabo/REUTERS/PIXSELL
1/3
18.11.2019.
u 07:31

Rusija je zaplijenila ukrajinske brodove prije godinu dana, tijekom incidenta kod Kerčkih vrata.

 Rusija će Ukrajini u ponedjeljak vratiti tri zaplijenjena vojna broda, objavili su mediji uoči posjeta njemačkog ministra vanjskih poslova Heika Maasa Kijevu.

Njemački ministar razgovarat će u Kijevu o novim koracima prema rješenju sukoba snaga ukrajinske vlade i proruskih separatista u istočnoj Ukrajini, napisao je u nedjelju na Twitteru ukrajinski veleposlanik u Njemačkoj Andrij Melnyk.

Rusija je zaplijenila ukrajinske brodove prije godinu dana, tijekom incidenta kod Kerčkih vrata.

Brodovi su u nedjelju isplovili iz neimenovane luke na Krimu i bit će predani u neutralnim vodama u Crnom moru, objavio je ukrajinski radio Kerch.FM.

Rusija je već početkom rujna pustila na slobodu 24 člana posade u sklopu razmjene zarobljenika s Ukrajinom.

Međunarodna zajednica u više je navrata tražila od Rusije da vrati brodove Ukrajini.

Početkom prosinca predsjednici Francuske, Ukrajine i Rusije Emmanuel Macron, Volodimir Zelenski i Vladimir Putin i njemačka kancelarka Angela Merkel sastat će se u Parizu na summitu o Ukrajini, napominje dpa.

Rusija je 2014. pripojila poluotok Krim a u sukobima proruskih separatista i snaga ukrajinske vlade u regijama Luhansk i Donjeck poginulo je do sada prema procjenama Ujedinjenih naroda 13 tisuća ljudi. 

Komentara 6

MP
miroslav.petkovic.7564
09:25 18.11.2019.

E moji Ukrainci usto vas uvalise iselilo se osam miliona ukrainaca. I prodaju najkvalitetniju zemlju na svjetu. Koja se zove crnica .Hitler je odatle tovario milione tona te zemlje i vozio za njemacku. Zbacili legalnu vlast sa puskan u ruci i mislili Amere na Krim dovest. E tako neide nadam se dace prestat rat izmedu dva bratska naroda prekid rata je vec na vidiku.Jadnici nemaju sad nista sve propada eto Rusi ce im dat plin 30% jeftinije ili ako ce slusat Amere platit ce jos cetrdeset posto skuplje.

Avatar nekakav
nekakav
10:39 18.11.2019.

i još će im naplatiti ležarinu... pogledajte kartu svijeta ovog područja. pa se igrajte svojim ip adresama, da vidite kako tu kartu vide ukrajinci, kako rusi, kako nijemci, kako amerikanci, kako japanci. krim je opet ruski. čiji je i bio prije darovanja ukrajini. dijete se vratilo materi. eto, trebali bi svi biti sretni. ono, više od 85% stanovnika krima su rusi, ostalo je nešto malo ukrajinaca i tatara, i to ne etnički čistih, već kojekakvih pridošlica koji se predstavljaju potomcima tatara koje je gruzijac staljin (ne rus) rastjerao zbog kolaboracije sa nijemcima. štta što naši mediji ne prenose zadnji članak nyt-a, intervju kolomojskog. čovjek, milijarder, financira azov, ima privatnu vojsku koja ratuje na istoku zemlje protiv oporbe kijevu, mrtav hladan izjavi da će ukrajina, ukoliko ju zapad stvarno ne pomogne, se vratiti u okrilje rusije, gdje i povijesno pripada (njegove riječi), jer zapad oteže za pomoćima, a rus nikad nije. i da su ruski tenkovi izgledna realnost na granici poljske, ukoliko se zapad ne otrijezni i sredi stvari s rusima. čovjek se poziva na stanje u ukrajinskom društvu, koje više ne može biti tiho i u strahu od vojne hunte koja je preuzela vlast 2014-e. znate kolko novinara je tamo stradalo, onih koji su se drznuli pisati nešto protiv službene vlasti? puno previše. al zapad je šutio nad time. šuti i dalje nad nekažnjenim zločinima u odesi. malezija ne priznaje zaključke nizozemske istrage o rušenju aviona, sad i sam nizozemski parlament traži novu.

DU
Deleted user
13:18 18.11.2019.

Opet trofazni pricaju pricu... o majcici Rusiji... zasto nepricate kako ste lagali o broju zrtava u Jasenovcu... pakovali jednom narodu 50 g

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije