Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRAJINSKI PREMIJER:

'Rusija se ponaša kao gangster, želi izazvati treći svjetski rat'

Arsenij Jacenjuk
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
25.04.2014.
u 15:22

Pokušaji pokretanja vojnog sukoba u Ukrajini dovest će do vojnog sukoba u Europi, rekao je Jacenjuk

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk danas je optužio Rusiju da se ponaša kao gangster i podržava teroriste, prenosi Reuters. Jacenjuk je rekao da Rusija želi vojnom i političkom okupacijom Ukrajine započeti novi svjetski rat.

– Svijet još nije zaboravio Drugi svjetski rat, a Rusija već želi započeti treći svjetski rat. Pokušaji pokretanja vojnog sukoba u Ukrajini dovest će do vojnog sukoba u Europi – rekao je Jacenjuk na sjednici prijelazne vlade.

– Očito je da je cilj Rusije upropastiti izbore u Ukrajini, ukloniti prozapadnu i proukrajinsku vladu i okupirati Ukrajinu politički i vojno -–dodao je Jacenjuk, koristeći se nekim od dosad najtežih riječi.

– Podrška Rusije teroristima i banditima koji muče mirne građane je međunarodni zločin. To je zločin protiv čovječanstva – rekao je Jacenjuk.

Danas oko 4 sata ujutro dogodio se novi napad na proukrajinske kontrolne točke blizu Odese. Lokalna policija rekla je da je u detonaciji eksplozivne naprave ozlijeđeno sedam ljudi, a svjedoci su rekli da je bomba bačena iz auta u prolazu, što policija nije potvrdila, prenosi Guardian.

>> Bacili bombu iz jurećeg auta i ozlijedili 7 ljudi. Pao i zrakoplov?

>> Lavrov zaprijetio: Ako napadnu Ruse, uzvratit ćemo

Komentara 80

AG
Agricola
15:43 25.04.2014.

Ovaj je u Ukrajini osvojio 7% a ponaša se kao da je osvojio 77%. U Hrvatskoj je Pusićka osvojila 3% a ponaša se kao da je osvojila 73%. Ne čini li se vama da neka nevidljiva ruka jednostavno gura ove narančaste djendere, neoliberale koji žele izvrgnuti ruglu ama baš sve tradicionalne vrijednosti, pa iako nigdje na izborima ne mogu preći 10% gotovo svugdje vode glavnu riječ? Znači li to da demokracija i njeni pravi uzusi više nisu bitni, nego da jednostavno moramo prihvatiti da živimo u diktaturi neoliberalnog naci-fašizma-komunizma-socijalizma u kojem su od svih tih ideologija, liberalizma, nacizma, fašizma i komunizma-socijalizma uzete sve one najgore karakteristike i stopile su ovu totalitarnu diktaturu 21. stoljeća koja omogućava da državama vladaju oni koji ne mogu do 10% na izborima i to ne mogu do tog postotka ni u snu?

RA
ranko75
16:10 25.04.2014.

On je sebi uzeo za pravo da govori da se Rusija, koja stiti svoje dvoriste ponasa kao gangster.On treba da prica zasto je njihov dolazak na vlast gangsterski.

DU
Deleted user
16:05 25.04.2014.

Luzeri su zakuhali gorki gulaš koji bi sad cijeli svijet trebao kusati, američani podgrijavaju jer vole nerede... ali ne u svojoj kući

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije