Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADI U HERSONU

Rusija se pohvalila vojnim uspjesima. Tvrde da su ubili 600 vojnika i uništili sustave HIMARS

A man extinguishes a fire following shelling in Mykolaiv region
Foto: State Emergency Service of Ukrai
1/3
06.08.2022.
u 15:04

Konašenkov je također izvijestio o uništenju nekoliko ukrajinskih topničkih sustava proteklog dana u regiji Harkiva, uključujući i napredni topnički raketni sustav HIMARS koji je Ukrajina dobila od SAD-a.

Ruska vojska rekla je da je ubila blizu 600 ukrajinskih vojnika i pripadnika njihovih savezničkih snaga tijekom nedavnih zračnih i topničkih napada u južnoj regiji Herson i obližnjem Dnjepropetrovsku.

"Blizu sela Bilohirka u regiji Herson, zračnim napadima i topničkom vatrom pogođena je privremena lokacija 46. ukrajinske zračne jurišne brigade", rekao je u subotu glasnogovornik ruskog ministarstva obrane, Igor Konašenkov.

Više od 400 ukrajinskih vojnika ubijeno je u napadu na privremenu bazu, rekao je.  Dodatno, više od 70 drugih vojnika je ubijeno i 150 ranjeno u raketnim napadima drugdje na frontu u regiji Herson, rekao je.

Više od 80 "stranih plaćenika" poginulo je u raketnim napadima u regiji  Dnjepropetrovska.

Konašenkov je također izvijestio o uništenju nekoliko ukrajinskih topničkih sustava proteklog dana u regiji Harkiva, uključujući i napredni topnički raketni sustav HIMARS koji je Ukrajina dobila od SAD-a. Moskva je izvijestila o uništenju ovih oružanih sustava nekoliko puta u prošlosti, a Kijev i Washington zanijekali su takve vijesti.

Nisu mogle biti nezavisno potvrđene brojke o vojsci i žrtvama koje je iznio Konašenkov.

VIDEO: Teška nesreća na A4: Pogled u unutrašnjost autobusa koji je sletio s ceste

 

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar 24.3.1999.
24.3.1999.
15:47 06.08.2022.

Ma kako da ne. Za 72 sata su u Kijevu, jel tako?

BR
Brkovi
16:16 06.08.2022.

Očito je da rusija nije vojna prjetnja osim što je u posjedu nuklearnog oružja i to je to

Avatar intimus500
intimus500
17:37 06.08.2022.

Opet su ih uništili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije