Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAORUŽAVANJE

Rusija: SAD-ov potez je neprijateljski! Obama minira Trumpovu administraciju

Ruski presjednik Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
27.12.2016.
u 14:09

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je kako je promjena zakona o olakšavanju restrikcija jasna iz novog proračuna američke obrane

Rusija je danas ocijenila da je američka odluka da se oslabe restrikcije naoružavanja omogućila dostavu ručnih protuzračnih raketa sirijskim pobunjenicima, što je potez koji izravno ugrožava ruske snage u Siriji

Moskva je prošle godine započela kampanju zračnih napada u Siriji kako bi pomogla snagama sirijske vlade u borbi protiv pobunjenika od kojih neki imaju podršku SAD-a. 

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je kako je promjena zakona o olakšavanju restrikcija jasna iz novog proračuna američke obrane te da Moskva taj čin smatra neprijateljskim. 

Američki predsjednik Barack Obama prošlog je tjedna potpisao godišnji proračun za obranu. 

– Administracija Baracka Obame mora shvatiti da će svako oružje koje dostave ubrzo završiti u rukama džihadista s kojima lažno "umjerena" opozicija već dugo surađuje – priopćila je Zaharova. 

– Takva odluka je izravna prijetnja ruskim zračnim snagama, ostalom vojnom osoblju i našem veleposlanstvu u Siriji koje je napadnuto više no jednom. Zbog toga smatramo taj čin neprijateljskim – stoji u priopćenju.

Zaharova je optužila Obamu za "miniranje" nadolazeće administracije novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa, pokušavajući mu namjestiti nastavak proturuskog stava Washingtona. 

Trump je tijekom svoje predsjedničke kampanje isticao kako želi poboljšati odnose s Moskvom te je pozitivno govorio o upravljačkim sposobnostima ruskog predsjednika Vladimira Putina

Prošlotjedna razmjena izjava između Trumpa i Putina o nuklearnom naoružanju stavila je na ispit obećanje budućeg predsjednika o poboljšanju odnosa s Rusijom. 

>> Šokantna snimka: Roditelji ljube djevojčice prije nego su ih poslali u samoubilačke misije

Komentara 15

DU
Deleted user
15:05 27.12.2016.

Obama...jedini nobelovac koji je bombardirao 7 zemalja i odgovoran stotine tisuća poginulih...koja lakrdija...

KI
kimi
14:20 27.12.2016.

Obama je ovim zaokružio totalno obezvređivanje Nobelove nagrade za mir...a u predizbornoj kampanji je delovao kao cool lik...

RA
ranko75
15:53 27.12.2016.

Obmana je najobicniji smrad i slugeranja svjetskih globalista, on bi i SAD unistio samo da njima ugodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije