Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOJNA VJEŽBA

VIDEO Rusija je lansirala dvije balističke rakete sa svojih podmornica

Ruska vojna vježba
Foto: Ministarstvo obrane Rusije
1/3
26.08.2019.
u 10:01

Jedna od podmornica lansirala je raketu iz područja polarne regije artičkog mora, a druga iz Barentskovog mora koji je teritorijalno podijeljen između Norveške i Rusije.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je Rusija lansirala dvije balističke rakete sa svojih podmornica u subotu kao dio vojne vježbe, piše Daily Mail.

Jedna od podmornica lansirala je raketu iz područja polarne regije artičkog mora, a druga iz Barentskovog mora koji je teritorijalno podijeljen između Norveške i Rusije. 

Jedna od testiranih balističkih raketa je Bulava, najnovija ruska raketa na kruto gorivo koju su lansirali s podmornice Yuri Dolgoruky. 

Foto: Ministarstvo obrane Rusije

Bulava ima domet od gotovo 9600 kilometra i smatrana je ključnom komponentnom ruskih nuklearnih sposobnosti. Druga balistička raketa Sineva je interkontinentna raketa na tekuće gorivo koju su lansirali ove subote s podmornice Tula. Sineva je jedna od ruskih najnaprednijih raketa i njezin rekord dometa postignut je 2008. godine udaljenosti od gotovo 11 tisuća kilometra. 

Ministarstvo je objavilo kako su oba dvije rakete pogodile ciljeve koji se nalaze na sjeveru regije Arkhangelsk i poluotoka Kamčatke. 

- Tijekom lansiranja određene tehničke karakteristike balističkih raketa s podmornice i efikasnost svih sistema su potvrđeni, objavilo je Ministarstvo obrane. Testovi dolaze samo šest dana nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin inzistirao kako ne postoji prijetnja niti mogućnost porasta radijacije nakon eksplozije projektila na tekuće gorivo u regiji Arkhangelsk.


 

Ključne riječi

Komentara 1

MX
Mister X
17:23 07.09.2019.

Jedna od testiranih balističkih raketa je Bulava, najnovija ruska raketa na kruto gorivo /ugljen ?ili drva ? / koju su lansirali s podmornice Yuri Dolgoruky. Kao je sa ciljem letjela i dali je pogođena meta ili le raketa pogodila pala u More... ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije