Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oružane snage

Rusija spremna rasporediti hipersonične projektile: 'To je veliki trenutak'

Foto: REUTERS/Pixsell
1/5
26.12.2018.
u 16:17

Putin je najavio širok spektar novih oružja u ožujku, uključujući Avangard, u jednom od ratobornijih govora u nekoliko godina

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu kako je Rusija spremna iduće godine rasporediti prvu pukovniju hipersoničnih projektila sposobnih za nuklearne napade, rekavši kako to znači da Rusija sada ima novi oblik strateškog oružja.

Putin je to izjavio nakon što je u svome uredu u Moskvi nadgledao testiranje novog raketnog sustava Avangard.

"Ovaj test, koji je upravo završio, bio je u potpunosti uspješan", rekao je Putin na sastanku vlade.

"Od sljedeće 2019. godine, ruske oružane snage dobit će nove interkontinentalne strateške sustave Avangard ... To je veliki trenutak za oružane snage i Rusije. Rusija je dobila novi sustav strateškog oružja", istaknuo je Putin.

Moskva ističe da je novi raketni sustav, jedan od nekoliko novih oružja koje je Putin najavio u ožujku, vrlo pokretan što mu omogućuje da lako izbjegava obrambene raketne sustave.

Foto: REUTERS/Pixsell

Putin je testiranje pratio iz svojeg ureda u Moskvi. Kremlj je u priopćenju naveo da je projektil Avangard lansiran s lokacije u jugozapadnoj Rusiji i da je uspješno pogodio i uništio metu na dalekom istoku Rusije.

Putin je najavio širok spektar novih oružja u ožujku, uključujući Avangard, u jednom od ratobornijih govora u nekoliko godina. Tada je naglasio kako projektili mogu pogoditi metu u bilo kojem kraju svijeta i izbjeći američke sustave raketne obrane.

>> Pogledajte video o novom neobičnom stroju za borbu protiv poplava

Komentara 56

CR
crocro
17:18 26.12.2018.

Oni koji imaju strateško oružje za napad ili obranu, vjerojatno takvu informaciju ne objavljuju gradu i selu, već ga skrivaju kao zmija noge. Iz svega proizlazi da Amerika nema ništa za obranu i da je sada nemoćna i na vjetrometini volje Rusa, kao i cijeli svijet koji je na pladnju ruske volje i dobrote.

MP
miroslav.petkovic.7564
19:12 26.12.2018.

Bas sam sad tu u Moskvi slusa govor Rus predsjednika.Kaze mi smo prije obavjestili nase partnere o gradnji ove hipersonicne rakete.Oni nas nisu slusali vec su nastavili po svom..Eto kaze sad nek nas slusaju.A to je uzrok priblizavanje ka Rus granicama. Kaze trebat ce im decenije god da naprave ovaku raketu...Predsjednik kaze ovo nam je najvecii dar za N godinu. Mozete mirno spavati! Nisu trebali cackat mecku ni dolazit ka Rus granicama.

PL
@ploto@
22:43 26.12.2018.

Bolesni psihopati iz duboke države razumiju jedino jezik sile.Ovo nije prijetnja,nego upozorenje,prije svega nama u Europi da ne srljamo prema Rusiji i ne ginemo radi tuđih interesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije