Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu čak i džihadisti

Rusi tvrde: U Ukrajinu se dolazi boriti sve više hrvatskih 'plaćenika'

Volonteri kontroliraju automobile koji prolaze prema Kijevu
Foto: Raphael Lafargue
1/3
04.03.2022.
u 20:32

Sve češće bilježimo dolazak plaćenika iz trećih zemalja, posebice iz Albanije i Hrvatske, kosovskih militanata pa čak i džihadista s borbenim iskustvom iz Sirije, priopćio je Kremlj.

Kremlj tvrdi da se za Ukrajinu dolazi boriti sve više plaćenika iz trećih zemalja, posebice iz Hrvatske, Albanije i s Kosova, prenijela je u petak ruska novinska agencija TASS.

"Sve češće bilježimo dolazak plaćenika iz trećih zemalja, posebice iz Albanije i Hrvatske, kosovskih militanata pa čak i džihadista s borbenim iskustvom iz Sirije", priopćio je Kremlj u petak nakon telefonskog razgovora ruskog predsjednika Vladimira Putina s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom.

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov ranije je rekao za TASS da se oko 200 plaćenika iz Hrvatske bori na ukrajinskoj strani. Zbog toga je na razgovor pozvan hrvatski vojni ataše u Rusiji brigadir Željko Akrap koji je u četvrtak odbio primiti rusku prosvjednu notu zbog, kako tvrdi Moskva, prisustva većeg broja hrvatskih "plaćenika" u Ukrajini.

"To je privatna inicijativa. Nema tu nikakvog upliva države", rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović novinarima u petak, dodavši da mu se čini da je iznesena brojka preuveličana.

Državni tajnik u ministarstvu vanjskih poslova Frano Matošić rekao je u petak da je nota vojnom atašeu bila "apsolutno neprihvatljiva" i da je u Ukrajini tek nekoliko hrvatskih dobrovoljaca.

Video - Je li Putin bolestan? Pitali smo stručnjake zašto je stalno udaljen od ljudi, možda uzima i steroide

Komentara 14

VE
Ventilator2
20:36 04.03.2022.

Od svih stranih vojnika najviše je u ukrajinu došlo rusa čini mi se...

Avatar madcap
madcap
20:42 04.03.2022.

Možda bi trebalo poslušati ovaj prijedlog Rusa. Neka se svi strani vojnici povuku oz Ukrajine. Neka daju primjer i napuste zemlju prvi.

Avatar Matteo1212
Matteo1212
20:48 04.03.2022.

Pa bilo bi i u redu da svi strani vojnici napuste Ukrajinu, prvenstveno ruski okupatori koji ruše, pale pljačkaju, siluju i ubijaju po tuđoj zemlji; to mi u RH najbolje znamo jer smo istu situaciju imali devedesetih od strane ˝dragih˝susjeda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije