Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZORENI DIJELOVI GRADA

Rusi otkrili što je uzrok katastrofalne eksplozije u Bejrutu

Katastrofa u Bejrutu
Foto: REUTERS/PIXSELL
1/8
05.08.2020.
u 14:12

Požar koji je u utorak u skladištu buknuo prilikom varenja izazvao je eksploziju koja je razorila dijelove grada.

Ruski mediji u srijedu izvješćuju da je snažnu i golemu eksploziju u Bejrutu u kojoj je poginulo najmanje 100 ljudi izazvalo umjetno gnojivo zaplijenjeno s ruskog teretnog broda prije šest godina.

Brod Rhosus pristao je u luku u Bejrutu prije šest godina zbog kvara, a bio je na putu za Afriku s 2750 tona gnojiva na bazi amonijevog nitrata, prenosi libanonska medijska kuća LBCI, ne otkrivajući u čijem je vlasništvu spomenuto plovilo.

Ruska medijska grupacija RBC javlja da je brod, koji je plovio iz gruzijske luke Batumi za Mozambik, u vlasništvu ruskog državljana Igora Grečuškina, rođenog u dalekoistočnoj regiji Habarovsk, s prebivalištem na Cipru.

Nakon što je Rhosus pristao zbog kvara, Grečuškin je, a da nije isplatio svoju posadu, napustio brod, tvrdi RBC pozivajući se na članove posade.

Prema LBC-iju, opasni teret je potom iskrcan u skladište gdje je ostao godinama. Požar koji je u utorak u skladištu buknuo prilikom varenja izazvao je eksploziju koja je razorila dijelove grada.

VIDEO: Snažna eksplozija u Bejrutu

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
15:16 05.08.2020.

oteto-prokleto

BE
Beskucnik
16:39 05.08.2020.

Mi smo 91 pravili molotv. Koktel , bolji je benzin ali je opasan , treba dobro zabrtvit , ali bas i nije bilo hrabrih za bacit na tenk (gotovo nemoguce), lakse je zoljom a najbolje maljutkom

BA
Barbasmora
18:08 05.08.2020.

Ma ne triba nama eskadrila! Nabavimo vojsci "djubrivo"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije