Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAORUŽAVANJE

Rusi objavili detalje o novom nuklearnom super-razaraču

Ruski vojni brod/ilustracija
Foto: Ulf Mauder/DPA/PIXSELL
1/3
13.11.2019.
u 08:37

Nuklearni razarač nove generacije klase Lider trebao bi biti izgrađen do 2025. godine

Znanstvenici iz ruskog Državnog istraživačkog centra Krylov objavili su kako rade na izradi specijalnih zaštitnih konstrukcija za nuklearni super-razarač klase Lider. Posebna vrsta materijala zaštitnih konstrukcija trebala bi sadržavati specijalne zaštitne tkanine i elemente keramike. Znantvenici vjeruju kako bi u slučaju udarca materijal mogao zadržati svoja osnovna tehnička svojstva. 

- Postoje prijedlozi o sistemu racionalne strukturalne zaštite broda -  izjavio je Valerij Shaposhnikov, direktor Državnog istraživačkog centra Krylov za TASS, rusku državnu novinsku agenciju. 

Shaposhnikov tvrdi kako će nova tehnologija značajno smanjiti težinu strukturalne zaštite nuklearnog razarača.

Nuklearni razarač nove generacije klase Lider trebao bi biti izgrađen do 2025. godine, kad bi ruska flota trebala biti 'bogatija' za super-razarač klase 23560 Lider. Vjeruje se kako će razarač biti izgrađen na brodogradilištu u Sankt Petersburgu. 

Komentara 13

OO
oo8787
19:46 13.11.2019.

Za Hrvatsku nažalost to je još uvijek daleka budućnost.

IZ
IzKamena
09:08 13.11.2019.

Zaostalo razmišljanje.

MA
mateistina
10:06 13.11.2019.

Ha ha rusi su kao i srbi samo se hvale ja ovo mi ono ali kada je nešto konkretno trop fijasko.Pa pogledajte rusi se hvale sa avionima a gotovo sve putničke avione uvoze iz Europe i Amerike.Odgovor je jasan svako više voli svoj život nego ponos.Dakle Ruski se avioni puno češće ruše i sami ruski civili imaju više pouzdanja u Američke i Europske putničke avione nego u ruske.Rusi su za Amerima tehnološki zaostalih najmanje 40 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije