Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurje

Rušenje bespravne gradnje u Međimurju trenutno nije prioritet

'23.09.2013., Pribislavec - Mirni prosvjed mjestana romskog naselja protiv najave rusenja bespravne gradnje. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
28.09.2013.
u 13:14

Riječ je o tri bespravna objekta koja su izgrađena nakon 21. lipnja 2011., kad je napravljena zračna snimka iz zraka i podvučena crta pod bespravnu gradnju

O rušenju bespravne gradnje u romskom naselju u Pribislavcu, u kojem su mještani prosvjedovali, oglasilo se i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Rješenje o uklanjanju donijeto je, navodi se u odgovoru na upit novinara Večernjeg lista, samo za tri objekta koja su sagrađena nakon 21. lipnja 2011. godine. Uprava za inspekcijske poslove postupila je u prema Zakonu o prostornom uređenju i gradnji.

- Riječ je o tri bespravna objekta koja su izgrađena nakon 21. lipnja 2011., kad je napravljena zračna snimka iz zraka i podvučena crta pod bespravnu gradnju. Opetovano smo izvještavali javnost kako se gradnja nakon tog roka neće tolerirati - ističe glasnogovornica Đurđica Čočić. Investitor je dužan sam ukloniti građevine u roku deset do 15 dana, a ukoliko to ne učini, na teren će izaći ugovorni izvođač ministarstva.

- Ovaj tjedan Ministarstvo uklanja bespravnu gradnju u Istri i trenutno nam navedeni objekti u Međimurju nisu prioritet - napominju u Ministarstvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije