Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fotografija liječnika Stefana Brandesa kako udara po Zidu zabilježili su svjetski mediji, među njima i Večernji list
Povratak na članak

Rušenje Berlinskog zida: "Znao sam da će pasti..."

Nije bio prvi put na Zidu. Došuljali bi se do Checkpoint Charlieja, a onda bi se pokazali vojnicima. Jednom su ga uhvatili, držali sat vremena i nakon toga vratili ga u Zapadni Berlin.

Komentari 5

ST
starcevicanac
10:27 10.11.2009.

Somelier, ako me pamcenje jos sluzi mislim da je u doticno vrijeme (rusenje berlinskog zida) gradonacelnik Zapadnog Berlina bio gospodin Walter Momper. Gospodin Diepgen bio je gradonacelnik Zapadnog Berlina u jednom drugom vremenu.

VL
Avatar trunchbull
trunchbull
12:48 10.11.2009.

Gorbačov je najzaslužniji čovjek za pad Željezne zavjese. Mnogi će se pitati kako? Njegova perestrojka je liberalizirala život u tadašnjim zemljama SEV-a i to je bio kraj komunizma. Komunizam je pao upravo zbog liberalizacije govora i mišljenja. Da je na čelu SSSR-a tada bio Brežnjev, sigurno bi i danas imali berlinski zid. Živio Miša!

VL
OB
-obrisani-
16:49 10.11.2009.

Rušenjem Berlinskog zida srušio se i komunizam, svugdje u svijetu osim u Kubi, Kini i Hrvatskoj!!! Lustracija jos čeka u Hrvatskoj... Možda nakon precednika Smesića, sa novim Pedsjednikom dr. Miroslavom Tuđmanom ... ?

VL
SO
Somelier
09:15 10.11.2009.

\"Rušenje Berlinskog zida:\" O tome zidu znam mnogo jer sam godinama živio s onu stranu čelične zavjese i tamo sam doživio tu povijesnu noć.Međutim u sinočnjem \"Otvorenom\" gadljivo je bilo gledati i slušati društvo Hloverke a i nje same osimm gospodina Diepgena tadašnjega gradonačelnika zapadnoga Berlina. Slavko Goldstein ispada kompetentan govoriti o padau zida i sistemu o kojemu nije pojma imao. Pričaju se raznorazne gluposti i Goldstein opravdava Jugoslavenski komunizam i totalitarizam bolji od onoga u istočnome bloku samo zato što je tada naš narod smio putovati.Zaboravlja se koliko su Titovi komunisti i antifašisti pobili golorukih Hrvata poslije završetka drgoga svjetskoga rata od Svibnja 1945 do 1949.Staroga udbaša Manolića netreba niti spominjati iako je bio realniji od Goldsteina. Onaj mladi gospodin Horvat bio je još najveća sramota cijele emisije zajedno sa Hloverkom.On ne razlikuje kršenje ljudskih prava od zločina a Hloverka sa pokušajem interpletacije Slavenke Drakulić. Oslobodi nas bože Drakulića,Jergovića i ovoga Hloverkinoga društva.

VL
SO
Somelier
11:22 10.11.2009.

starcevicamac Momper sa svojim dugim crnim mantilom i crvenim šalom bio je samo kratko i to prije \"pada zida\".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.