Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Divlja vožnja'

Rus jurio autocestom 242 kilometra na sat

presretač
Sanjin Strukic/PIXSELL
25.10.2014.
u 08:12

Određena im je i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod Nove Kapele prometni policajci su na sjevernom kolničkom traku u smjeru Zagreba evidentirali dva nova slučaja značajnog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, koja je na tom dijelu maksimalnih 130 km na sat. Oko 12 sati u prekršaju brze vožnje zatekli su trideset dvogodišnju državljanku Republike Srbije koja je upravljala osobnim automobilom srbijanskih registracijskih oznaka.

Uređaji za mjerenje brzine u policijskom presretaču izmjerili su brzinu od 206 kilometara na sat. Nešto kasnije, oko 14 sati, automobilu austrijskih registracija kojim je upravljao pedeset trogodišnji državljanin Rusije utvrđena je brzina od čak 242 km/h. Vozačica i vozač na licu mjesta su zaradili novčane kazne u iznosu dvije tisuće kuna, a određena im je i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

>> Turčin projurio 237 km/h pokraj Babine Grede

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar gusjenica
gusjenica
09:27 25.10.2014.

Na svim dijelovima naših autocesta maksimalna brzina je 130 km / sat. Neki dijelovi cesta imaju izgled aerodroma i za mnoga bočja vozila to je bezrazložno malo. Ja imam samo relativno dobar automobil i smatram da na ravnim dijelovima autoputa treba pisati 150 km / sat. Mnoga vozila bi na tehničkom pregledu trebala dobiti naljepnicu , kao bus, 100 km /sat. Usporedite dozvoljene brzine na starom autoputu i kvalitetu tadašnjih vozila sa sadašnjom situacijom i vidite da tu nešto nije u redu. Pozdrav svim vozačima.

Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
10:43 25.10.2014.

Pa to je strašno.Pogotovo za neki savršeni Bmw ili Mercedes čija je cijena 70 000 eura.Dobro da su živi ti vozači.Još ako je suha cesta i nema gužve.Stvarno šokantno.

IV
Ivanveliki
10:32 25.10.2014.

ako su nijemci na velikom dijelu svojih autocesta dozvolili voznju bez ogranicenja, ne znam zasto se to nije moglo i kod nas na dijelovima gdje nema puno prometa, gdje je dobra cesta i ravno je. ako oni s puno vecim prometom s tim nemaju problema, ne znam zasto bi mi imali. ali da, tako se ne puni proracun... i gle, kod njih su autoceste besplatne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije