Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE POTRESA

Rupe u Mečenčanima se proširuju: Već su se dvije obitelji odselile

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
19.01.2021.
u 20:51

Nitko od mjerodavnih u tih 20 dana od potresa nas nije izvijestio ni kako ni što, kaže mještanin Mečenčana

Jutrošnji potres pogoršao je situaciju u Mečenčanima, mjestu između Kostajnice i Petrinje gdje su se otvorile rupe u zemlji koje se šire.

– Prvo su se napravila dva kruga i zemlja je počela tonuti. Onda su se ta dva kruga spojila pa je nastala ta rupa – rekla je za Dnevnik Nove TV mještanka koja sada posebno strahuje jer joj je kamp-kućica u dvorištu.

– Stalno mislim da se neće proširiti – dodala je.

Najveća rupa dugačka je 25 metara, široka 20, a duboka 18.

– Prije je to bilo malo, nikad se nije otvorilo tako da bude duboko pet, šest ili deset metara. Sad nitko ne zna koliko je duboka. Zemlja se odranja i rupa se proširuje. Nitko od mjerodavnih u tih 20 dana od potresa nas nije izvijestio ni kako ni što. Dvije obitelji su se iselile, nemamo prave informacije. Nikom nije lako. Rekla-kazala, tako nam ide, čak čujemo da nas planiraju iseliti bez razgovora. Ovako što čujemo priče, u općinskim institucijama da bi nas selili, nije korektno. Ne bismo htjeli otići, sve smo to prošli kroz rat, već smo napuštali svoje domove – ispričao je drugi mještanin, Stjepan Cvitkušić.

 

Ključne riječi

Komentara 9

JO
JosefKa
22:04 19.01.2021.

Nego...moze li se od tog kvalitetnog novinarenja dobiti kakav podatak o tocnim datumima podzemnih eksplozija kanadske fracking kompanije koje je vlada odobrila (opet bez popratnih informacija u medijima) upravo na tom rasjedu? Ili sto je sa planom odlagalista nuklearnog otpada u neposrednoj blizini. To je navodno najpovoljnija lokacija u Hr bas zato sto je tektonski najsigurnija... nekako nam fale clanci o tome

DU
Deleted user
22:46 19.01.2021.

Fracking nemamo medije koji bi istražili jer nesmiju

HD
HDZLGBT
21:30 19.01.2021.

HDZ će pobijediti i rupe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije