Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruža tomašić:

Rumunjska nije izdvojen slučaj i u Hrvatskoj se vodi borba protiv neprocesuiranja ratnih zločina

ruža tomašić
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
03.10.2018.
u 11:50

Tom prilikom istaknula je kako je vladavina prava u državama koje su bile iza Željezne zavjese još uvijek iznimno krhka te kako zato naša nastojanja moraju ići u smjeru zaštite i jačanja demokratskih institucija

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić u srijedu, 3. listopada, govorila je na temu vladavine prava u Rumunjskoj.

Tom prilikom istaknula je kako je vladavina prava u državama koje su bile iza Željezne zavjese još uvijek iznimno krhka te kako zato naša nastojanja moraju ići u smjeru zaštite i jačanja demokratskih institucija.

"Ne smijemo pritom smetnuti s uma da početna pozicija bivših komunističkih država nije jednaka onoj zapadnih demokracija i da su određene intervencije u pravosuđe vjerojatno nužne kako bi se ono očistilo od recidiva starih struktura koje ga podrivaju. Budući da je to vrlo sklizak teren, uvijek postoji opasnost da se iskoristi kao izlika za stavljanje sudbene vlasti pod kontrolu izvršne i daljnju eroziju sustava, što se prema svemu sudeći događa u Rumunjskoj. Ali ne samo u Rumunjskoj, nego i u mnogim drugim postkomunističkim državama" – naglasila je Tomašić.

Na kraju govora izrazila je podršku procesu koji se odvija u Rumunjskoj jer drži nužnim prepoznavanje i ojačavanje uloge upravo onih pojedinaca i društvenih skupina koje mogu i žele dići glas protiv takvih nefunkcioniranja država, na isti način na koji podržava i borbu koju u ovim trenucima jedan dio hrvatskog društva vodi protiv neprocesuiranja ratnih zločina u Hrvatskoj.

>> Pogledajte video kada je Juncker uštipnuo Plenkovića

 

Komentara 11

PH
Petarstijena-HR
12:02 03.10.2018.

Ministar pravosuđa mora dati ostavku zbog korupcije u sudstvu i nestručnog rada većine sudaca/sutkinja!!! Ocjena sudstva=školska ocjena 1. Sudstvo u RH mora doći pod protektorat EU, a Brisel mora imenovati povjerenika za pravosuđe u RH!!!

Avatar rubinet
rubinet
12:12 03.10.2018.

Ruža dobro govori.

CI
cinbenik
12:24 03.10.2018.

Vidi ti i Ruta naučila da je SRH pod Titom bila "Amerika" za komunističke zemlje....Samo jos da shvati koliko je emigrantsko poHercegovacenje Hrvata,uceno na lazima neistinama,podjelama....napravilo zla Hrvatima...Ruza je dobila lazno domoljubne glasove sa HDZe dousnikom,da zabrani Tita i Partizane,aa rehabilitirati NDHa,,,,Niti rijeci nikada nije progovorila o lazima koje je prosipala Hrvatima,i da bude još gore zlo,brane Blajburgu i uvode kazne NDHa nostalgiji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije