Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Rotim: Liječnike iz cijelog svijeta moramo dovesti u Hrvatsku

Krešimir Rotim
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
16.10.2019.
u 18:32

"Imamo filijalu za SAD i mladi neurokirurzi redovito odlaze na školovanje u Memphis"

Predstojnik Klinike za neurokirurgiju KBC-a Sestre milosrdnice, prof. dr. sc. Krešimir Rotim, izabran je za dopredsjednika Svjetske neurokirurške federacije čiji su članovi stručna neurokirurška društva iz čak 132 zemlje. Kao kandidat nacionalnih udruženja iz sedam zemalja, hrvatski je liječnik nedavno u Pekingu imenovan na tu funkciju na osnovi 91 posto glasova.

Važnost te funkcije nije samo individualni uspjeh u karijeri liječnika nego hrvatske neurokirurgije i struke generalno budući da je dopresjednikom imenovan liječnik iz zemlje s oko 80 neurokirurga ukupno u društvu zemalja poput SAD-a ili Japana koji ih broje po deset tisuća. Kako objašnjava dr. Rotim, prije sedam godina s prijateljem i kolegom iz Beograda dr. Lukasom Rasulićem osnovao je Udruženje neurokirurga jugoistočne Europe u kojem je 15 zemalja koje su se kroz to društvo pozicionirale na svjetsku scenu te uvažene struke.

– Tu emociju i strast koju dijelimo na području Mediterana, Balkana i Podunavlja, unijeli smo i u struku pa smo nakon devedesetih, ratnih i poslijeratnih te godina tranzicije, neimaštine u struci, gubitka međunarodnih kontakata i suradnje te posebice prekida svih odnosa s bivšim jugoslavenskim zemljama, nastojali i uspjeli postići to da danas blisko surađujemo, razmjenjujemo iskustva, zajednički organiziramo edukacije a naposljetku smo i snažna lobistička skupina u međunarodnim udrugama – kaže dr. Rotim.

>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> U mirovinu ipak sa 65 godina

>> Plaća u javnom sektoru raste do 500, a u privatnom ni 50 kuna

>> Je li Ante Budimir novi adut Zlatka Dalića?

>> Kuponi na dar: Dani kulture u Večernjem listu

Ključne riječi

Komentara 12

KO
korektor1619
22:26 16.10.2019.

Ono što je izjavio Kujundžić prije nego je bio ministar je na žalost bolna činjenica da polovica liječnika ne radi ništa, a brojni se bogate farmaceutskom mafijom jer reklamiraju i propisuju brojne preskupe neučinkovite lijekove i razne instrumente i pomagala

PR
prajdali100
22:27 16.10.2019.

Uradi nešto za Hrvatsku,za naše zdravstvo,za naše pacijente !!! S kim i kako baš me briga.

Avatar Foton
Foton
21:31 16.10.2019.

Prof. Rotim je ocito napravio vazno s a organiziranjem suradnje sa susjednim zemljama. Sto znaci da je jugonostalgicar, orjunas, prikriveni udbas a otac ili majka se mu mozda bili “ vojni lekari” . Pisem ove gluposti da preduhitrim druge komentatoree koji ce nesto slicno napisati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije