Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNA AKCIJA

Rotary Klub Zagreb Medveščak prikupio 40 tisuća kuna za iskorjenjivanje dječje paralize

Ilustracija ciepljenja
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/4
21.10.2019.
u 15:24

Do prije 30 godina od ove bolesti godišnje je obolijevalo više od 350 tisuća djece diljem svijeta.

Novoosnovani Rotary klub Zagreb Medveščak proslavio je svoj osnutak charter ceremonijom koja je okupila 200 rotarijanki i rotarijanaca te drugih uglednih gostiju. Cilj ovog okupljanja bio je prikupljanje sredstava za borbu protiv dječje paralize (Polia).

Ukupno je prikupljeno 40 tisuća kuna koje će, povodom Dana borbe protiv dječje paralize 24. listopada, biti usmjerene u Rotary zakladu osnovanu isključivo za ovu namjenu. Prikupljeni iznos pokriva kompletno cijepljenje i zaštitu protiv Polia za 2.000 djece.

“Rotary International sedmu godinu zaredom 24. listopada 2019. obilježava Dan borbe protiv dječje paralize (World Polio Day) te je prigodno naša namjera bila klupsko predstavljanje hrvatskoj javnosti iskoristiti za prikupljanje sredstava namijenjenih konačnom iskorjenjivanju ovog virusa. Izuzetno sam ponosan na sve naše članice i članove, ali i njihove prijateljice i prijatelje što su prepoznali našu akciju te pridonijeli njezinom izuzetnom uspjehu čime smo opravdali svoje humanitarno djelovanje,” izjavio je ovom prigodom Davor Štern, predsjednik Rotary kluba Zagreb Medveščak. 

Foto: arhiva

Do prije 30 godina od ove bolesti godišnje je obolijevalo više od 350 tisuća djece diljem svijeta. Rotary International 1985. godine pokrenuo je globalnu inicijativu PolioPlus program za masovno cijepljenje djece protiv dječje paralize, a o uspjehu ove inicijative najbolje govori podatak da je ove godine virusom zaraženo manje od dvadesetoro djece u tri zemlje. Ova se misija bliži kraju, no nužno je uložiti posljednje napore kako bi se opasnost od ovog virusa zauvijek iskorijenila. Naime, procjene govore da bi, ako se sada zaustavi s naporima na suzbijanju virusa, na svijetu već kroz 10 godina moglo ponovno biti zaraženo 200 tisuća djece.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije