Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOKO DRŽAVNO PRIZNANJE

Ronny Pecik, Austrijanac hrvatskih korijena postao austrijski senator

Foto: Privatni arhiv
1/3
14.12.2019.
u 21:24

U posljednjih 15 godina u razne tehnološke, industrijske i  gospodarske projekte uložio sam preko sedam milijardi eura, napomenuo je Ronny Pecik.

Senat Tehničkog sveučilišta (TUW)  u Beču dodijelilo je Ronnyju  Peciku (57), jednom  od vodećih austrijskih poduzetnika i investitora u svjetske koncerne visoke tehnologije te nekretnine, inače rođenom Varaždincu  s austrijskim državljanstvom, počasnu titulu senatora za životno djelo na području gospodarstva.

Kako je istaknuto na prigodnoj svečanosti u zgradi TUW-a na bečkom Karlplatzu, na kojoj su uručitelji  ovog visokog austrijskog državnog priznanja  bili odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape, počasna titula senator Peciku je dodjeljena kao izraz zahvalnosti za njegove posebne zasluge na razvitak i napredak na području investmenta.

Laudator je bio ing. dr. Stefan Zapotocky.

Kako je istaknuto Senat TUW-a počasnu titulu senator dodjeljuje posebno zaslužnima na području znanosti, gospodarstva i politike, a ovogodišnja dodjela bila je 33. po redu u povijesti ovog diljem svijeta poznatog austrijskog sveučilišta.

Visoko priznanje  Ronnyju Peciku  uručila je  rektorica Tehničkog sveučilišta Beč  Sabine Seidler, nakon čega se je novi austrijski senator srdačno svima zahvalio na visokom priznanju, istaknuvši kako je neizmjerno zahvalan na ukazanoj počasti.

Ovom dodjelom počasne titule  Pecik je uvršten u elitnu skupinu iznimno poznatih i zaslužnih  Austrijanaca senatora na području politike, znanosti, gospodarstva, industrije  i kulture.

„Za mene, rođenog i ponosnog Hrvata koji sam kao malo dijete došao u Austriju,  ovo prestižno priznanje ogromna je čast.  Izuzetno sam ponosan na dodijeljenu mi senatorsku  titulu , jer sigurno sam jedino gastarbajtersko dijete koje je dobilo ovo visoko austrijsko državno  priznanje“, rekao je za Večernji list Ronny Pecik. Istaknuo je kako je za titulu senatora za „životno djelo“  još relativno mlad,  no da je to očito dokaz  da je Austrija prepoznala  i  vrednovala  njegov dugogodišnji  rad i uloženi  trud  na području privatnog investmenta. 

„U posljednjih 15 godina u razne tehnološke, industrijske i  gospodarske projekte uložio sam preko sedam milijardi eura“, napomenuo je Ronny Pecik. 

Pecikove transakcije donijele su mu samopoštovanje ne samo u Austriji nego i u svjetskim financijskim i ulagačkim krugovima. Ovaj neumorni austrijski investicijski znalac, svojevremeno je bio i među najvećim dioničarima Telekoma Austrije,  a potom i član Nadzornog odbora, ali i investitor u mnoge druge strateške projekte.

Tko je ikada upoznao austrijskog  Hrvata Ronnyja Pecika i njegov impozantan životni put od siromašnog gastarbajterskog sina do „multimilijunaša“,  a neki tvrde i „multimilijardera“, dobro zna da je to zaslužio, kao što je i zaslužio da danas uživa u obje svoje prekrasne domovine: Hrvatskoj i Austriji.

Ključne riječi

Komentara 4

IV
ivanbalic
06:49 15.12.2019.

Stabi to trebalo da znaci za Hrvatsku,sto je jedan Hrvat posto senatro,na nekom sveucilistu,zar prva dama Amerike,ni je Slovenka,a Sloveniji ni je nista bolje,ili zar gradonacelnik Londona ni je Arap,pa po arapskom svjetu englezi i dalje svakodnevno ubijaju na stotine arapa..........

DJ
DjD
09:26 15.12.2019.

Donijele su mu samopoštovanje!? Koju kvalifikaciju moraš imati da takvo nešto napišeš? To je za otkaz, sorry.

DU
Deleted user
06:38 15.12.2019.

i kaj sad , koji je on faktor za pisanje tog priloga , sva postignuća su samo za njega , a za javnost nebitna . Jedino ako je pisac priloga želio istaknuti uspješnost individue kao uspješnost hrvatskog naroda zbog njegova porijekla , bez veze .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije