Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija čišćenja

Pronalazili boce, automobilske gume, stare kuhinjske aparate, karoserije vozila...

29.07.2018.
u 11:53

Dodaje i kako je Dunav moćna rijeka koja donosi i odnosi tako da do Vukovara doplovi i otpad koji se u vodu baci u Mađarskoj ili Njemačkoj

U organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti u Vukovaru je proteklog vikenda održana još jedna akcija čišćenja korita rijeke Dunav. U akciju se uključilo 70-ak ronioca iz više hrvatskih gradova ali i prijatelji iz BiH. Govoreći o dosadašnjim akcijama predsjednik vukovarskog Kluba Mario Kamenjaš rekao je kako su tijekom godina nalazili u vodi najrazličitije vrste otpada.

- Bilo je tu plastičnih boca i sličnog otpada ali i automobilskih guma, raznih metala, starih kuhinjskih uređaja pa čak i karoserija automobila. Ipak, moramo priznati kako kroz godine raste i svijest građana pa je sve manje takvoga otpada. To nam i jeste jedan od ciljeva ove akcije, rekao je Kamenjaš.

Dodaje i kako je Dunav moćna rijeka koja donosi i odnosi tako da do Vukovara doplovi i otpad koji se u vodu baci u Mađarskoj ili Njemačkoj. Ističe kako otpada uvijek imate da oni ovom akcijom, na drugom potezu uz obale Vukovara, žele očistiti korito rijeke koliko god je to moguće.

Kazao je i kako za čišćenje korita Dunava treba imati veliko iskustvo jer je vidljivost nula pa se sve radi na dodir. Tako su i kod Iloka naletjeli na karoseriju automobila ili kamiona, za kojega misle da potječe iz Drugoga svjetskoga rata ali vidljivosti nisu sigurni u to. Kako god uskoro planiraju i taj otpad ukloniti iz korita Dunava.

- Na ovaj način želimo djelovati prvenstveno edukativno u preventivne svrhe i poslati jasne poruke građanima. Rijeke, jezera i mora nisu mjesta na kojima se odlaže otpad, prirodu treba čuvati, rekao je predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza Kamilo Čuljak koji je nazočio eko akciji u Vukovaru.

>> 10 kulturnih poslastica s dunavskih obala

1/5
Ključne riječi

Komentara 5

BU
Bubra
13:41 29.07.2018.

Prijatelju ova vrucina ti je dobro udarila u glavu. ;-)

Avatar Joco Udmanić
Joco Udmanić
17:18 29.07.2018.

Da Njemci šalju aute i štednjake Dunavom,koji zvekan to izmišlja.Blago glupima,njihovo je carstvo nebesko.

Avatar zajutrak
zajutrak
16:50 29.07.2018.

Balkanizacija je ostavila velikog traga u našim navikama ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije