Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nazvao ga "pedofilom"

Ronioc iz tajlandske spilje tužio Elona Muska za klevetu

Elon Musk
Handout/Reuters/Pixsell
18.09.2018.
u 07:12

U optužnici stoji da je Musk koristio svoj Twitter profil i elektroničku poštu upućenu medijima kako bi objavljivao lažne i klevetničke optužbe protiv Unsworta, među njima i onu o pedofiliji.

Britanski ronioc koji je u srpnju pomagao u spašavanju tajlandske nogometne momčadi zatočene u spilji tužio je za klevetu Elona Muska, vlasnika tvrtki Tesla i SpaceX koji ga je na Twitteru nazvao "pedofilom". Vernon Unsworth tužbu je podnio na sudu u Los Angelesu i traži najmanje 75 tisuća dolara odštete i kaznene mjere o kojima će odlučiti sud. 

U optužnici stoji da je Musk koristio svoj Twitter profil i elektroničku poštu upućenu medijima kako bi objavljivao lažne i klevetničke optužbe protiv Unsworta, među njima i onu o pedofiliji. Britanac je bio dio međunarodnog tima ronioca koji je uspješno spasio 12 dječaka i njihovog 25-godišnjeg trenera iz spilje Tham Luang Nang Non na sjeveru Tajlanda. 

Nogometna momčad je u spilji provela više od dva tjedna nakon što im je voda blokirala izlaz. Unsworth je tijekom operacije kritizirao Muskovu ponudu slanja minijaturne podmornice kako bi im pomogla, nazvavši taj prijedlog "PR trikom".  

Tada je rekao da "ne postoji šansa da to uspije" i da Musk "nema nikakvu predodžbu o izgledu spilje". Dodao je da si čelnik Tesle može "zabiti svoju podmornicu tamo gdje boli". 

Musk mu je na Twitteru odgovorio da je "pedofil", a u komunikaciji s medijem BuzzFeed je implicirao da je silovatelj djece. Kasnije se ispričao za svoje komentare. 

Ključne riječi

Komentara 3

DO
domxerex
07:46 18.09.2018.

Još jedan primjer nadobudnog neoliberalnog bogataša koji je sa bogatstvom počeo smatrati kako je on najpametniji na svijetu i kako svi trebamo samo njega slušati i biti će nam kao u raju. Tako je prolupao i Bono iz U2, nekoliko mladih novo pčenih bogataša iz IT sektora, i opet nekoliko glazbenika. Sve likovi koji su marljivo radili i onda im se zalomio uspjeh dok su tisuće drugih propale iako su bili marljivi. Hoće to tako.

OD
odisej22
07:54 18.09.2018.

Ronilac a ne ronioc. Ronilac,ronioca,roniocu itd.po padežima.

Avatar rubinet
rubinet
09:59 18.09.2018.

ronioc?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije