Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Današnji Večernji

Roditeljska uvjerenja ne mogu djecu lišiti teorije evolucije

Naslovnica
Foto: Vecernji.hr
16.04.2018.
u 00:15

Može netko smatrati da ne vrijede Newtonovi zakoni, no ne može odbiti da njegovo dijete uči o gravitaciji

Što znači pravo roditelja da odlučuju o odgoju i obrazovanju djece u skladu s filozofskim i religijskim uvjerenjima, predviđeno u nacrtu Obiteljskog zakona, koje već postoji u nizu međunarodnih ugovora koje je ratificirala Hrvatska, pa i u Europskoj konvenciji o zaštiti temeljnih ljudskih prava i sloboda? Hoće li roditelji moći tražiti da se djecu uči da je Zemlja ravna ploča, da se Sunce okreće oko Zemlje, da ih se ne podučava teoriji evolucije, kako su to predstavili neki kritičari tumačeći javnosti zašto taj članak ne smije ući u Obiteljski zakon? Ne ugrožava to pravo sekularno obrazovanje nigdje u Europi, pa neće ni u nas, nego nas ugrožava neznanje.

Cijeli tekst pročitajte u današnjem Večernjem!

Neke od tema koje možete pronaći u današnjem izdanju novina:

- Predsjedničina Vlada - Vanđelić premijer, ministri Jokić, Esih, Granić

- Na određeno sam radila 10 poslova, zato i nemam stan

- Dug građana narastao sa 6 na 107 milijardo kuna u 7 godina

- Njemačka izbjegla demokalipsu

- Ponekad mi je lakši razgovor s nevjernicima

- Soudani je hranitelj Dinama i obitelji

- Indira Levak: "Veliko sam dijete! Kroz život idem kroz igricu: osvajam 'level' po 'level'. Nikada ne želim izgubiti to u sebi"

Foto: Vecernji list

Ključne riječi

Komentara 69

IS
istjerivačzloduha
21:11 15.04.2018.

Evo Lucifera ili skračeno evolucijaj jest Sotonistička bajka koja cilja uništenjem čovjeka.Jako glupa bajka o nečemu što se nikad nije a niti moglo desiti.Ima svoje Idolopoklonike koji se zovu atrsti.

ZE
Zelen
07:10 16.04.2018.

Bože moj mogu oni djeci govoriti šta god kao da ih oni fermaju. Đaba im sve konvencije rodne idelogijei sl. gluposti djeca ce biti anakva jako se u obitelhi odgoje. Bogu hvala! Protiv Boga se ne može. "Bog je istina, put i život"

MI
misho32
21:35 15.04.2018.

Teorija evolucije je postala dogma, nova religija , koja se agresivno brani kao nešto nedodirljivo i nedozvojava se bilo kakva diskusija o njoj usprkos nizu dokaza koji su srušili tu dogmu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije