Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
starigrad

Roditeljima maloljetnika koji je motorom usmrtio djevojku prijeti zatvor i do 5 godina

Dino Stanin/Pixsell
26.09.2018.
u 10:20

Ivica Škara, općinski državni odvjetnik u Zadru, potvrdio je da je pokrenuta istraga protiv 46-godišnjeg oca i 41-godišnje majke

Roditelji 16-godišnjaka, koji je početkom kolovoza motorom naletio na četiri pješakinje te pritom usmrtio 18-godišnju Lauru, mogli bi kazneno odgovarati zbog povrede djetetovih prava, a za to je određena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru, kako piše Zadarski hr., prikupilo je dovoljan broj dokaza da optuže roditelje za zapuštanje sina u svojem odgoju. Naime, 16-godišnjak koji je vozio motor nije imao vozačku, a njegovi roditelji to su znali i bez obzira na to kupili su mu motocikl koji po zakonu uopće ne smije voziti, bar ne takvu vrstu motora.

Da bi stvar bila gora, mladić je u krvi imao 1,8 promila alkohola, a nesreća se dogodila oko 4.30 ujutro, što opet ne ide u prilog njegovim roditeljima koji, kako kaže sud, nisu vodili brigu gdje im se dijete nalazi cijelu noć i što radi.

Ivica Škara, općinski državni odvjetnik u Zadru, potvrdio je da je pokrenuta istraga protiv 46-godišnjeg oca i 41-godišnje majke, no ne može reći više detalja jer je riječ o maloljetniku.

Prema izjavama susjeda i slikama koje je objavljivao 16-godišnjak na društvenim mrežama, može se naslutiti da je 16-godišnjak i prije, kad je bio mlađi, divljao na motoru.

Susjedi su čak izjavili i kako su nekoliko puta prijavljivali mladića, no policija nikada nije reagirala.

Ključne riječi

Komentara 9

VO
vorda400
10:56 26.09.2018.

A prvo starce na hlađenje a onda kad sinko naraste nek im se pridruži na zatvorskom okupljanju ako ništa drugo bude mu stari objasnio tko je opasan pod tušem

MU
mulag
11:07 26.09.2018.

a starce na 5 god da se nauce pameti?

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
21:00 26.09.2018.

ni krumpire neće guliti..... a nekmoli nešto više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije