Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Stanje je alarmantno'

Roditelji u očaju: Djeca se drogiraju na nastavi, u kafićima, na plaži, kod kuće...

Pula: Djelatnici komunalnog poduzeća Herculanea uređuju gradske parkove
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
04.07.2019.
u 11:59

Velik se broj pulskih srednjoškolaca doslovno razvaljuje drogama poput amfetamina, DMT-a, MDMD-a, klonazolama, LSD-a… Ne znaju gdje su, haluciniraju, pogađa ih amnezija, agresiva, tvrdi majka jedne srednjoškolke

Očajna je majka jedne pulske srednjoškolke koja se od svoje šesnaeste godine, tvrdi majka, navukla na alkohol i droge, piše Glas Istre. – Nemojmo se zavaravati! Panika je! Stanje je alarmantno! Droga je među srednjoškolcima toliko raširena da kao roditelj ne znam što više učiniti! Drogiraju se za vrijeme nastave, večernjih izlazaka, u kafićima, na plaži, kod kuće… Drogu su kćeri davali prijatelji iz škole, za vrijeme nastave i nakon nje, poznati i nepoznati vršnjaci… Ne mogu zaštiti kćer. Ne mogu je zatvoriti u kuću i vezati lancima – žali se majka.

– Najgore je što mnogi roditelji ne vide što im se zbiva s djecom. Ne žele vidjeti problem jer, što se njih tiče, problema nema, njihova su djeca odlikaši! Samo nižu petice… Zdravo se hrane. Kao argument da je sve u redu s djecom koriste konstataciju da čak ni kolu ne piju – tvrdi majka tinejdžerke koja već ima problema s ovisnostima.

Zbog toga kći već pola godine vodi kod psihijatra u Rijeku budući da u Puli nema psihijatra ni psihologa za tinejdžere.

– Velik se broj pulskih srednjoškolaca doslovno razvaljuje drogama poput amfetamina, DMT-a, MDMD-a, klonazolama, LSD-a… Ne znaju gdje su, haluciniraju, pogađa ih amnezija, agresiva. Nasilni su jedni prema drugima. U dobi kad bi se trebali razvijati, doživljavati prve ljubavi i prva razočarenja, oni su gori od zombija. No, bitno da imaju sve petice u školi – ogorčena je majka.

Njezina kći se, kaže, riješila ovisnosti i duže je vrijeme ''čista''. No, prije nekoliko dana izašla je s društvom do Titova parka i šokirala se onime što je doživjela.

– Sjedila je tamo s društvom i odjednom im je neki nepoznati dečko prišao s mobitelom na kojem su bile već pripremljene lajne speeda. Nitko od njih nije ga poznavao, a ispostavilo se da po cijelom parku kruže mobiteli s lajnama. Droga među njima kruži na otvorenom, javnom prostoru, kao da je to najnormalnija stvar na svijetu. Nitko se ne skriva. Droga je prejeftina, previše je ima i svuda je dostupna – kaže majka tinejdžerice.

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Sokol
Sokol
12:38 04.07.2019.

Ima jedna tamo stranka koja ih dila međusobno, a i gradonačelnik je sklon tim halucinacijama što smo vidjeli prije više od mjesec dana

ME
medvedgrad
12:17 04.07.2019.

Kaj u Puli nije na vlasti napredni IDS? Pula najnesigurniji grad u RH s najvise kriminala, radnici na ulicama.. Samo Jugovici iz IDSa super žive. E moji Istrijani...

Avatar Keep_calm
Keep_calm
12:37 04.07.2019.

Drogiraju se u Titinom parku. Pa ovo je čisti nadrealizam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije