Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU GA ODVELI U BOLNICU

Roditeljima preminulog dječaka određen istražni zatvor

roditelji
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL
1/6
02.10.2021.
u 12:14

Dječak (15) je tragično preminuo nakon što ga roditelji nisu mjesecima odveli liječniku iako je bio bolestan

Protiv roditelja 15-godišnjeg dječaka iz Pule, pulskog gimnazijalca koji je u srijedu umro u pulskoj bolnici od posljedica višemjesečne bolesti, kroničnog dijabetesa i vjerojatno upale pluća, u subotu je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Roditelji su osumnjičeni da su zbog grube povrede djetetova prava, zanemarivanja i nebrige za njegovo zdravstveno stanje, prouzročili njegovu smrt.

Oni su u petak privedeni na prvo ispitivanje na Županijsko državno odvjetništvo u Puli, a cijeli je slučaj otkriven u srijedu kada je policiji iz pulske bolnice javljeno da je kod njih u poslijepodnevnim satima umro 15-godišnjak. Policija se odmah pokrenula te su osumnjičeni roditelji uhićeni u četvrtak oko 15 sati.

Dječaku se naime, unazad tri mjeseca pogoršalo zdravstveno stanje, ali ga majka i otac nisu odveli liječniku. Potom mu se 27. rujna stanje ozbiljno pogoršalo, no roditelji su tek 29. rujna zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je dječak prevezen u pulsku bolnicu gdje je i umro. 

Roditelji su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, privedeni pritvorskom nadzorniku istarske policije, nakon čega su u 17 sati prepraćeni na prvo ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Puli. 

>> FOTO Dovođenje preminulog dječaka na ispitivanje u Državno odvjetništvo

roditelji
1/5

U međuvremenu u ovom slučaju oglasilo se i Županijsko državno odvjetništvo u Puli koji je 1. listopada provelo dokazne radnje prvog ispitivanja prvoosumnjičene 45-godišnje državljanke Republike Hrvatske i drugoosumnjičenog 42-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, te je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv oboje okrivljenika zbog postojanja osnove sumnje da su počinili kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece, povredom djetetovih prava iz članka 177. stavak 4. u svezi stavka 1. 

"Postoji osnovana sumnja da okrivljenici tijekom ljeta 2021. godine pa do 29. rujna 2021. u Puli, kao roditelji 15- godišnjeg djeteta svjesni da je dijete lošeg zdravstvenog stanja, nisu za njega tražili liječničku pomoć, olako držeći da neće nastupiti djetetova smrt. Prvookrivljenica je pozvala hitnu medicinsku pomoć 29. rujna koja je prevezla dijete u Opću bolnicu Pula, ali je dijete uslijed teškog zdravstvenog stanja i nepravovremenog liječenja preminulo" - navodi se u priopćenju za javnost. 

Ključne riječi

Komentara 6

KR
Krud
11:04 02.10.2021.

Koji divljaci od roditelja! Pozvali su šamana da moli nad djetetom umjesto da mu pruže pomoć. Eto kamo vode kojekakve religije i vjerovanja, strava!

PI
Pitagora
11:08 02.10.2021.

Bar se troje djece spasilo. Kako neki mogu biti tako neuki da misle da dijabetes liječi meditacija ili neke bioenergetske trice i kučine. Pravu bolest može izliječiti i liječiti samo medicina.

Avatar Mali Berica
Mali Berica
13:43 02.10.2021.

U Koprivničko križevačkoj županiji 2019. utopio se njegov tada 11-godišnji brat, dakle i budali je jasno da to nije bio nesretni slučaj nego su izvodili nekakve rituale. Nego, da li je netko primjetio da se u Puli događaju samo ekstremi, od ovog slučaja, pa do toga da je majka udavila svoje dijete, pa su unuk i kći ubili baku, pa Voškion koji je pobio svoju obitelj, pa bankar koji pobio obitelj i na kraju napravio samoubojstvo u zatvoru, pa cijeli niz čudni samoubojstava, itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije