Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijenu štrajka plaćaju učenici
Povratak na članak

Roditelji poručili: Učitelji imaju pravo na veće plaće, ali štrajk mora stati, djeca nam ispaštaju

Učenici su izgubili šest nastavnih dana u štrajku, što je već puno za bilo koji oblik nadoknade.

Komentari 27

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
09:51 14.11.2019.

Pa ovi roditelji se nikako ne uklapaju u standard koji nam predstavljaju Brko sindikalac i Sanja ĆČ Šprem

VL
ED
edgar2
10:24 14.11.2019.

Ponašajmo se stoga europski, pa nismo više na Balkanu!?

VL
DD
ddh
09:54 14.11.2019.

Vidi sad ovo. Nakon skoro mjesec dana strajka ljencina iz sustava prosvjete novinari su otkrili djecu. Kao da svima nije jasno, da kod tog neopravdanog strajka najvise posljedica snose djeca. Strajkati preko leddja djece i traziti nekakvo dostojanstvo je perverzno.. Onaj koji strajka na teret djece, taj nema nikakvog dostojanstva i price da ce sa 500 HKn povisice postati dostojanstveni su smijesne. Dostojanstvo se ne postize novcem nego radom i predanoscu tom radu, postize se ponasanjem. A tog ponasanja i te predanossti radu kod tih ljencina nema. Pricaju o teskim uvjetima radi novog kurikuluma, kako se moraju za to educirati i kako je to kod petosatnog radnog vremena (Ako se racuna puni sat od 60 min, a ne prosvjetarski od 45 min.!) neizdrzivo. U tom radu nema nicega sto je tesko. Ili su izucili zanimanje ucitelja i znaju raditi ili nisu sposobni zato sto rade. Cijelu tu bandu treba odpustiti iz obrazovnog sustava i poceti opet iznova. Ti ucitelji i samozvani profesori pretvaraju se u nekom obliku u grofove hrvatskog drustva. Malo rade, imaju velike place, ne interesira ih to s koliko neuspjeha rade. Kad svaki peti maturant ne polozi maturu, kad je 40% djece na instrukcijama koje cesto popodne daju upravo ti ucitelji nisu dokazi kvalitetnog rada, nego bahatosti i uobrazenosti i prisilne naplate desetine..

VL
ST
stefj
10:32 14.11.2019.

Evo, to je bilo od početka jasno i to je glavni pokazatelj zašto u razvijenim državama poput Njemačke štrajk javnim službama nije dozvoljen. Zaposleni u javnom sektoru obavljaju poslove od općeg interesa i ne bi smjeli svoje uske interese stavljati ispred javnog dobra... No, ovaj štrajk pokazuje koliko je tim djelatnicima uopće stalo do javnog dobra, odnosno djece. Niti najmanje. Oni djecu koriste u svrhu ucjene... Jučer se ona učiteljica na Otvorenom žali da pere ruke u hladnoj vodi, da mora raditi, da mora učiti (zamisli ti to), a niti jednom riječi nije spomenula učenike, a kamoli roditelje ili realni sektor koji njezinu plaću mora zaraditi... Nije samo to, imamo i detalj da će vlada platiti sve dane provedene u štrajku. Zamislite to. Da li itko tko ima nekog drugog poslodavca može očekivati da će mu isti platiti dane kada je plandovao umjesto radio?... To je tako, i jedni i drugi se nabacuju našim novcem. Najgore je da ne daju ništa zauzvrat. Da li će biti obrazovanje bolje? Da li će djeca uzimati manje instrukcija? U krajnjem slučaju, da li će PISA testovi biti bolji? Naravno da neće, po iskustvu, bit će upravo suprotno... I ti PISA testovi, pitajte sindikate zašto su iz one svoje tablice izbacili zemlje koje im ne odgovaraju? Npr. zašto nema Estonije koja rastura na tim testovima?

VL
Avatar southman
southman
09:55 14.11.2019.

Koja djeca ? Kakva djeca ? Koga briga za djecu !?

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
09:43 14.11.2019.

Djeca su korištena kao štit za njihov nerad.Učitelji su iskoristili djecu kao Palestinci u ratu sa Izraelom,djeca se guraju naprijed da učiteljima i Sindikatima bude dobro.

VL
KA
kažemja
10:12 14.11.2019.

Svi bi neke promjene ali da se u njih ne dira.

VL
Avatar kesizubac
kesizubac
09:59 14.11.2019.

Slažem se da svima treba podići plaće, naravno i mirovine......, ali djeci i roditeljima predlažem da štrajkaju sve one dane koje budu morali odraditi.....

VL
VH
volim.hrvatsku
10:18 14.11.2019.

Imam li ja pravo na vecu placu ??????

VL
ED
edgar2
10:15 14.11.2019.

Svi ljudi koji su zaposleni u Hrvatskoj su potplaćeni u odnosu na slične poslove na Zapadu! Zapad ima veće plaće jer njihove tvrtke imaju veće prihode a onda država može prikupiti i veće poreze...Ni to nije cijela priča, jer ima nešto i u njihovoj boljoj organizaciji kao i druge stvari. Ako želimo napredovati moramo biti svjesni u kakvoj se situaciji nalazimo i znati što možemo a što ne možemo. Ako vlada popusti to će onda dovesti do opće grabeži za novac iz proračuna, a to nas ne vodi u boljitak!

VL
LE
Levanto
09:59 14.11.2019.

Samo da me nazovu i kazi da je u subotu nastava. Jedva cekam.

VL
MM
mmaraci4
10:07 14.11.2019.

6 dana u štrajku? Valjda 6 tjedana!!!!!

VL
IV
IvoDivo
16:43 14.11.2019.

roditelji snose veliki dio odgovornosti za ovu lakrdiju od štrajka. 90 % roditelja zna i govori da su prosvjetari preplaćeni za posao koji i kako rade i do sada nisu digli ni 2 prsta protiv štetočina njihovoj djeci.

VL
Avatar airbizz
airbizz
17:46 15.11.2019.

pudingasti roditelji odgajaju pudingastu djecu/osobe.vlast će služiti samo organiziranim građanima spremnim na pobunu,kojih se boje,a mirne i neorganizirane ovce će šišati i piti im krv.nema dobre vlasti bez dobro kontrolirane vlasti.sada je trenutak da učitelji nauče djecu kako prava nisusu poklon od vlasti.prava se zahtjevaju ili će roditelji naučiti djecu da se problemi rješavaju bijegom u inozemstvo.

VL
MK
mkinkognito
12:33 14.11.2019.

Mala digresija, kako su birani sindikalisti u obrazovanju. Onaj tko radi i brine o učenicima, tko voli svoj poziv nema vremena za sindikalni rad i političku manipulaciju. Znači lijenčine u svom pozivu koji nisu sposobni prihvatit razmjevanje onih koje moraju učiti struku i moralne vrijednosti znači nisu sposobni odgajati, oni su se kandidirali. Mnogi od njih imaju izgovore zašto ne mogu sa dijecom i mladima kao PSTP, alergija na računala kao onaj sudac. Vjerujem kako nisu sposobni niti prpremiti predavanje iz svoje struke. Znaju manipulirati imaju za to instruktore. Žao mi je poštenih prosvjetnih radnika jer liberalni način razmišljana će ih dovesti samo problema i poniženja. Osobno nemogu zaboraviti profesora kod kojeg sam bio loš u znanju, jednom me upitao jeli problem predmet ili on. On mi je bio problem i to sam mu rekao, on je zahtjevao opis mijih zamjerki što sam i učinio. Ispričao mi se i nikad više nije uradio ono što je mene i druge smetalo, nije se osvećivao. Ja id rugi učenici smo nagradili njegovo novo ponašanje znanjem. Imao sam i profesora koji je na molbu o obrazloženju problema prozivao pred ploču i kad se došlo do problema umjesto objašnjenja upisao je sa guštom 1. Tog profesora smo doista doveli do PTSP. Još i danas se ne usdi u sumraku izaći na ulicu i sresti mlade. Otišao je u prijevremenu mirovinu kao slomljena osoba. Profesor koji se zanimao za problem u znanja , danas je u mirovini ali nema obljetnice na koju ga ne pozivamo, znamo čak tražiti savjete.

VL
MA
MarkoRTF
12:23 15.11.2019.

koji roditelji. sdp.žetončići.nemojte vrijeđati prave roditelje..

VL
Avatar BrankoM
BrankoM
06:47 16.11.2019.

Dobra zajednica je ona koja ima organiziranu uspostavu prava i obveza jednako za sve, te poštivanje provedbe istih... Loša zajednica je ona koja ima uspostavu prava za pojedinačne ili grupne interese a obveze za sve druge...

VL
DH
dalibor.hren
16:06 17.11.2019.

Upišite djecu u privatne škole i plaćajte školarinu. To je skuplje od kredita u Švicarcima!!!

VL
Avatar Burviles
Burviles
11:54 14.11.2019.

dobili su veče plače,te koefijente pod HITNO ukinuti,pijance i neradnike izbaciti iz škole,svi koji nemaju rezultate na kraju godine oduzeti od plače postotak,aki neče ovi povuči s burze a ima ih!

VL
Avatar Medusa
Medusa
12:29 14.11.2019.

Roditelj sam i ja. Štrajkajte učitelji. Ako mogu oni na vrhu imati ogromne plaće a u Saboru ih nema.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.