Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOVCI NA MEDIJSKU POZORNOST

Roditelji poput Ante i Simone Gotovac zanimaju samo mračni dio Hrvatske

21.11.2008.
u 11:42

Zbog medijskog eksponiranja djece, bilo da to čine njihovi roditelji željni slave ili, pak, nesretni događaji koji pune crnu kroniku, u našoj je zemlji nužno postavljanje granica prava najmlađih u srazu sa sedmom silom, a kako do toga doći, pokušao je odgovoriti današnji zagrebački skup na temu „Mediji i prava djece“.

Roditelji poput javno eksponiranih Mirele Rupić ili donedavno sveprisutnih Ante i Simone Gotovac koji svoju djecu izlažu medijima dokaz su da postoje lovci na slavu i preko onih najnezaštićenijih, procjena je medijske analitičarke doc. Gordane Vilović sa Sveučilišta u Dubrovniku.
Za ozbiljne ljude koji rade u ozbiljnim redakcijama takvi su roditelji, smatra Gordana Vilović, samo nešto što puni stranice, i zanima mračni dio Hrvatske.

- Kada vam netko najavi gdje će ljetovati sa svojim djetetom, zna se zašto to čini, ali novinari to moraju raskrinkati, reći dosta, a takvi su sadržaji za većinu ljudi čista prijevara - komentira medijska analitičarka.

Gordana Vilović pozivajući na poštovanje prava djeteta u medijima, naglašava da se to posebice odnosi na kćeri i sinove javno eksponiranih osoba, bez obzira je li riječ o kriminalcu, ministru ili pjevaču. Bez obzira tko su im roditelji, djeca moraju biti zaštićena, imati prava kao i ona anonimnih roditelja. U medijima danas nedostaje minimum suglasnosti do kuda treba ići, adrenalin krši sve granice, svijet postaje sve grublji, a treba znati gdje je kraj, ocjenjuje Vilović.

Poručeno je i kako je privatnost djece znatno važnija od privatnosti odraslih, koji se za razliku od najmlađih mogu zaštititi od eksponiranosti i eventualnih posljedica.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije