Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno ispred suda

Nušin otac: Šljivančanin je dobio 5 godina! Nikolini roditelji: Bio je na psihijatriji

Varaždin: Nuša Bunić za ubojstvo bivšeg dečka dobila 12 godina
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/13
22.05.2019.
u 17:41

– Možete provjeriti u bolnici. Sve. Da, bio je na psihijatriji, ali nije nikakve tablete trošio, to se može sve provjeriti. To nije tajna. Nemam kaj drugo reći, vidjeli ste njihovo ponašanje – rekla je majka.

Šljivančanin je dobio pet godina za Ovčaru! – vikao je Danko Bunić nakon što je njegova kći Nuša (23) na Županijskom sudu u Varaždinu osuđena nepravomoćno na 12 godina zatvora zbog ubojstva svog bivšeg dečka Nikole Tureka (30). Bilo je to 15. lipnja 2017. godine na livadi u predjelu Pri Beli Kipi pokraj rijeke Drave kod Varaždina, između 3 i 3.20 sati, kad je nožem s 9,5 centimetara dugom oštricom Nikolu ubola u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju.

Dva dana kasnije preminuo je u Općoj bolnici Varaždin. Uspio se odvesti automobilom do ulice i nazvati 112, a posljednje riječi, prekidane hropcem, prije nego što se onesvijestio, bile su mu “Moje ime je Nikola Turek, vozim se s Drave prema Hitnoj, cura me pičila u vratnu venu”. Nuša se ispočetka branila šutnjom, no kasnije je, nakon 15 mjeseci, iznijela pisanu obranu, odbivši odgovarati na pitanja. Dana 20. svibnja dala je i dopunu iskazu.

‘Granični poremećaj ličnosti’

Sutkinja Ljiljana Kolenko je, obrazlažući presudu, rekla da je okrivljenica svojim pasivnim držanjem onemogućila sudu da provjeri njezinu obranu. Nije htjela aktivno sudjelovati čak ni na rekonstrukciji zločina. U nekim dijelovima obrane bilo je kontradiktornih tvrdnji. Nije se željela zakleti u ono što je iznosila.

– Ovo Vijeće smatra da je kazneno djelo počinjeno s izravnom namjerom jer je to htjela, a među ostalim je dokaz i futrola nađena u njezinoj torbici. Nema govora o nužnoj obrani – rekla je sutkinja koja je pročitala i dijelove psihijatrijskog vještačenja.

Psihijatrijski vještak primijetio je da na pitanja odgovara bez emocionalnog angažmana, a kad je spomenuo tragični događaj, ostala je ravnodušna. Utvrdio je da ima granični poremećaj ličnosti. Prvo je govorila da je napadnuta, potom je spomenula pokušaj silovanja i silovanje, a kazneno djelo koje je spominjala spada pod bludne radnje.

Tvrdila je da ju je Nikola bacio na haubu automobila, da su se valjali po travi i da se pokušala obraniti nožem na koji je Nikola naletio kad je navalio na nju. Sud u to nije povjerovao jer je jedina rana na vratu nastala zamahom noža.

Obrana okrivljene je nelogična, neživotna, neistinita, navodi se u presudi. Nije mogla dokazati da ozljede koje je imala potječu od Nikolina napada. Mogla si ih je, smatra sud, i sama nanijeti nakon događaja. Spomenuto je i to da je otrčala do portirnice tvrtke Aquatehnika i od portira zatražila da nazove njezina oca, ne spomenuvši da Nikola krvari pola kilometra dalje.

Pobjegla je, napisala je u iskazu, kad ju je poprskala krv. Odvjetnik Nuše Bunić, koja je presudu saslušala bez riječi, rekao je kako se boji da se medijski pritisak koji je skoro sličio na linč, odrazio na presudu. – Nadam se da ću čuti argumente bolje od ovih koje smo čuli u ovom kratkom obrazloženju – rekao je odvjetnik Domagoj Krpina i najavio žalbu Vrhovnom sudu.

Nušini roditelji prozvali su medije, kazavši da se ne govori o tome da se Nikola liječio na psihijatriji zbog pokušaja samoubojstva.

Bili u vezi pa prekinuli

– Htio se za curu ubiti, no nije trošio tablete. To nije tajna, to su svi znali – kazala je Nikolina majka Branka.

- Ovo je linč kakav je neviđen u svijetu. Sram vas bilo! - rekao je otac.

- Teško mi je govoriti jer ga nema. Ja bih najviše voljela da ovdje stoji kraj mene. Mislite da ja ne osjećam, da ja nemam srce? Što još trebam, da se tu bacim s krova da mi netko povjeruje, da je osoba liječena, da je napadao prije? - rekla je majka, dok je otac rekao da će svi dokumenti izaći.

Tko je onda odgovoran za ubojstvo, pitali su je prisutni?

- Na to pitanje ćemo odgovarati negdje drugdje. Pa na sudu. Imamo dalje, imamo još. Imat ćete o čemu pisati. Gdje su vam dokumenti? Ja imam crno na bijelo. Ništa više neću štedjeti. Nikoga! - rekla je majka.

Nikolini roditelji zadovoljni su što je Nuša proglašena krivom, no nikakva kazna zatvora ne može im, vele, vratiti sina, pa smatraju da je kazna zatvora trebala biti znatno veća. Inače, za ubojstvo je predviđeno od pet do 20 godina zatvora.

U kaznu od 12 godina Nuši Bunić uračunava se vrijeme od uhićenja 15. lipnja 2017. Ne mora platiti troškove suđenja jer nije zaposlena i uzdržavaju je roditelji. Nikola Turek bio je poduzetnik i bajker, omiljen u društvu. On i Nuša bili su u vezi, no prekinuli su i ušli u nove veze. Razmijenili su 14. i 15. lipnja 2017.

SMS-ove u kojima su dogovorili susret pokraj rijeke Drave. Na mjestu događaja pronađen je nož s tragovima krvi za koje je DNK vještačenjem utvrđeno da su Nikolini. Pokraj noža pronađene su plave ženske hlače, također s tragovima krvi, te crni grudnjak. U Nušinoj torbici pronađena je futrola za nož.

Komentara 55

PM
p.milovic.1
14:30 22.05.2019.

Ako neko ide psihijatru zatim ga neko ubije ,ubojica NE TREBA ODGOVARATI.Tako sam ja shvatio njene roditelje.

ZA
zagabria2
14:51 22.05.2019.

baba umjesto da se ispriča uime kćeri ubojice ona ide blatiti ubijenog. Katastrofa od morala, nije čudo da ni kćer nema moralni kompas.

IK
Ivan_Kovac
14:37 22.05.2019.

Još je luđakinja malo i dobila, a ovi kako imaju obraza uopće usta otvoriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije