Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HITAN POSTUPAK

Roditelji njegovatelji i nakon smrti djeteta dobivat će naknadu

Nada Murganić
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/8
23.10.2017.
u 13:50

Naknada roditeljima nakon smrti djeteta riješit će se hitnim postupkom preko naputaka ministarstva kako se sad ne bi na brzinu mijenjao zakon

Ministrica socijalne politike i mladih Nada Murganić poslat će svim centrima za socijalnu skrb hitan naputak da roditeljima njegovateljima, nakon smrti djeteta, još pola godine svaki mjesec isplaćuju naknadu za pomoć. Ministrica kaže da će nastojati da taj mjesečni iznos bude jednak onome koji roditelji dobivaju po statusu, a to je 2.500 kuna.

Naknada roditeljima nakon smrti djeteta riješit će se hitnim postupkom preko naputaka ministarstva kako se sad ne bi na brzinu mijenjao zakon, a iza toga je još jedna dobra vijest za roditelje.

Iduće godine bit će donesene novi zakoni, pa će roditelji njegovatelji doći u kategoriju Zakona o radu, a ne prema Zakonu o socijalnoj skrbi, pišu 24 sata

Za to su se roditelji godinama bezuspješno borili, no napokon su dobili obećanje da će se to realizirati. Osnovat će se radna skupina u kojoj će biti i Sabina Lončar, predsjednica Udruge Sjena te Dijana Aničić, predsjednica Udruge Anđeli.

Komentara 1

TA
tanjaraf
21:56 23.10.2017.

Nitko od deb**a koji su pisali zakon i niti jedan od id***a koji se klate po saboru se nije dosjetio ove situacije. Moralo je umrijeti dijete i o tome se raspisati mediji da ovi primjete kako je moguća i ova kombinacija. Bože moj, sačuvaj nas napokon...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije