Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baby boom u Gunji

Rođeno 41 dijete, najviše u proteklih desetak godina

beba u gunji
Foto: Davor Javorović/Pixsell
22.02.2016.
u 11:56

Uz obnovu i sve dobre stvari, ali i probleme, koji donosi protekla 2015. godina u Gunji ostat će zabilježena i prema svojevrsnom baby boomu. Naime, prema službenima podacima tijekom protekle godine u Gunji se rodilo 41 dijete što je najveći broj novorođenih u zadnjih desetak godina. Svi se slažu kako je demografska obnova nada u bolju budućnost Gunje koja je i dalje, gotovo dvije godine od katastrofalnih poplava, opterećena problemima obnove, gašenja radnih mjesta, odlazaka mladih obitelji…

–Nadam da će se i u ovoj godini nastaviti tim intenzitetom i da će se u Gunji roditi još više djece. Bez djece nema niti budućnosti Gunje, a upravo nam djeca daju nadu i vjeru u bolje sutra, rekao je načelnik Općine Gunja Hrvoja Lucić koji je od prije nekoliko dana postao i predsjednik općinske podružnice političke stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Zadovoljan informacijama o broju novorođene djece je i predsjednik Općinskog vijeća Alen Džomba koji smatra kako su to ohrabrujući podaci s obzirom na sve lošiju demografsku sliku Hrvatske, a posebno ruralnih područja.

–Trudit ćemo se kroz razne projekte osigurati im sto kvalitetnije uvjete za školovanje i dalji život. Međutim, ništa drugo, pa ni ove mjere od 1000 eura ili 8000 kuna, ne mogu dugotrajno popraviti demografsku sliku Hrvatske ukoliko se ne izradi strategija otvaranja radnih mjesta. Do tada su ovakve mjere, nažalost, kratkotrajne i vatrogasne, rekao je Džomba.

Kako kaže Džomba prvi u nizu projekata za bolje sutra Gunje je Dječji vrtić Tratinčica koji će biti završen do 15. travnja, a nalazit će se u okviru Društvenoga doma gdje će biti knjižnica i čitaonica. Prema ranijim najavama UNICEF će u cijelosti financirati ali i opremiti vrtić u Gunji u kojem će biti oko 60-70 djece. Lucić kaže kako će do Uskrsa sve se obitelji vratiti kućama kao i da ima još 20-ak kuća koje su pri kraju obnove. Do tada bi, kako se nada Lucić, i kontejnersko naselje u Gunji trebalo biti potpuno ispražnjeno. 

Ključne riječi

Komentara 7

PO
popušimi
12:49 22.02.2016.

mujo i haso rade na fati punom parom

Avatar GERO2
GERO2
14:01 22.02.2016.

baby boom zahvaljujuci nestanku elektr. energije pri poplavama,treba i cjeloj Hrvatskoj cesce iskljucivati struju i kad bi se granice zatvorile bilo bi Hrvata ko Kineza!

Avatar Idler 3
Idler 3
19:55 22.02.2016.

1000 eura ili 8000 kuna nebuju rješili ništ. Budimo bar jenput realni i objektivni. Kolko prosječna hrvatska obitelj ima djece - dvoje il najviše jeno ?! Prema tomu ak bude i dijeljena lova dobivale buju romske obitelji koje ionako već sad dobivaju potpore za petoro-šestoro (il kolko već) djece i tu priča završava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije