Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZADINA ZLOČINA

Obitelji napadača i žrtvi iz cetinjskog masakra povezane su plemenskim i kumovskim vezama

Foto: STEVO VASILJEVIC/PIXSELL/REUTERS/Facebook
1/6
14.08.2022.
u 14:28

Šetajući među kamenim kućama koje okružuju Gornič, novinari s portala naišli su na službenika u Nacionalnom parku 'Lovćen' - Vuka Borilovića

Dvije obitelji na Cetinju koje su bile u prepirci prije masakra u kojem je Vuk Borilović (34) usmrtio desetero ljudi, povezane su kumskim i plemenskim srodstvima koje sežu duboko u prošlost. 

Podsjetimo, Borilović je u petak osim susjeda usmrtio medicinsku sestru Natašu Martinović i njenu djecu, nakon čega je telefonski razgovarao s njenim suprugom Martinovićem kojem je kazao što je učinio. U putopisu iz sela Gornič objavljenom prošle godine na portalu Radio skale spominju se upravo ova dva prezimena - Borilović i Martinović, kao i sam Vuk koji će godinu dana nakon Cetinje zaviti u crno, prenosi Blic.rs.

- U plemenu za koje se kaže da je predstavnik državotvornog crnogorskog naroda rodilo se mnogo pametara, vladika, vojskovođa, junaka, heroja. U znamenitoj kući Martinovića rođene su majke svetorodne dinastije Petrović, sv. Petra i kralja Nikole - piše u putopisu. 

Naime, to selo iznjedrilo je i Boriloviće, među kojima je i poznati vitez Vuk Borilović o kojemu je pisao i Petar II. Petrović Njegoš u knjizi ''Gorski vijenac'' tiskanoj 1847. godine. 

Šetajući među kamenim kućama koje okružuju Gornič, novinari s portala Radio Skale naišli su na službenika u Nacionalnom parku 'Lovćen' - Vuka Borilovića. 

U reportaži se doznaje kako je Vuk vrlo mlad ostao bez oca Svetozara koji je umro sa svega 43 godine, a doznaje se i kako ima brata i sestru. 

- Nesebično su stric i tete pomagali kako bi Svetovu djecu izveli pravi put. Obiteljska sloga je ono što krasi ovu rodbinu - piše. 

Njegov brat opisan je kao pomorski službenik, a sestra kao domaćica. 

- Vuk Borilović naslijedio je ljubav prema Gorniču i mjestu gdje mu je otac prvi put otvorio oči. Zavolio je planinu i ona mu je u srcu od ranog djetinjstva. Ljubav prema Lovćenu pokazao je i tako što je jedan od odgovornih u NP “Lovćen” - pisalo se tada. 

>> VIDEO Krvoproliće u Crnoj Gori: Ubijeno 11 osoba među kojima su i djeca, napadača (34)  usmrtio sugrađanin


 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
06:49 15.08.2022.

Da je Vuk Borilović pravi hrvat koji je svoja nevino viteška djela obavljao za vrijeme domoljubne revolucije i građanskog rata danas bi on bio bivši haški osuđeni monstrum za ratna zvijerstva, idol svog plemena i moralna vertikala balkanske mladeži i bogati poduzetnik koje je do bogastva došao uz Boga i domoljublje kao svoj na svome dok je jamio svoje i tuđe.

MA
malena1983
16:52 14.08.2022.

Članak ništa o ničemu.

LE
Legendary
14:20 15.08.2022.

Jel mi može netko rastumačiti o čemu je ovaj tekst? Tko je tko u ovoj priči i kad se to događa? Ja ovakvu papazjaniju nisam nikada prije pročitao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije