Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Originalna maketa

Roda od četiri metra postala prava atrakcija u Batrini

roda (1)
Foto: Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
12.07.2013.
u 15:30

Mještani Batrine inače drže do urednosti svog malog mjesta, a osobito središta i parka kod crkve kojeg su uredili u etno stilu.

Selo Batrina, u općini Nova Kapela odnedavno krasi ogromna bijela roda visoka gotovo četiri metra. Postavljena je u uređenom i uredno pokošenom parku ispred crkve svetog Antuna i odlično se vidi sa raskrižja cesta Slavonski Brod - Nova Gradiška i ceste Batrina - Pleternica.

Impozantno originalnu maketu ove najpoznatije hrvatske ptice izradila je udruga \"Sveti Antun\" iz Batrine i Turistička zajednica općine Nove Kapele, a postavljena je na zahtjevnoj metalnoj konstrukciji, te obložena bijelim filcom. Nedugo nakon postavljanja \"batrinska roda\" je postala prava mala atrakcija. Brojni automobili i autobusi koji prometuju selom zaustavljaju se u parku pokraj crkve, a putnici se uz rodu rado fotografiraju.

Tako je bilo i za nedavnog snimanja novog spota Miroslava Škore, kada je kompletna glumačka ekipa u sastavu Ivo Grgurević, Vedran Mlikota, Filip Radoš, Anja Šovagović, Ljubomir Kerekeš, Slaven Knezović i Danko Ljuština, te sedamdesetak članova udruge \'Sveti Antun\' koji su također sudjelovali u snimanju spotu u Staroj Kapeli nezaobilazno posjetili batrinski park i rodu.

Mještani Batrine inače drže do urednosti svog malog mjesta, a osobito središta i parka kod crkve kojeg su uredili u etno stilu. Ovo nije prvi put da mjestani Batrine i članovi udruge \"Sveti Antun\" ugodno iznenađuju prolaznike što putuju prema Novoj Gradiški ili Požegi. Nekoliko dana prije Uskrsa na istom je mjestu osvanula dvometarska šarena pisanica oslikana motivima poznatih \"hlebinskih\" slikara. Roda će kao turistička atrakcija u parku ostati preko ljeta, a fotografije nastale u objektivima brojnih prolaznika lako će se naći na društvenim i drugim mrežama i zasigurno doprinijeti promociji ovog malog i lijepog slavonskog sela.

>>Zagrebačke rode - život je uz njih idealan, svi o njima brinu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije