Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje 'bilderu'

Ročak: Pogreške policije i tužiteljstva razotkrit će Europski sud

Robert Mežnarić (1)
Goran Kovacic/PIXSELL
30.10.2013.
u 16:56

Za tužiteljstvo njegovu krivnju dokazuju materijalni tragovi, iskazi svjedoka i vještačenja, no o motivu ubojstva, rekla je tužiteljica, može se samo nagađati.

Premda je obrana u postupku pokušala osporiti dokaze ustrajući na tvrdnjama da su nezakoniti pa je i raspravu prometnula u suđenje policajcima,vještacima i svjedocima da bi skrenula pozornost s optuženika, nedvojbeno je utvrđeno da je Robert Mežnarić ubio svog prijatelja Doriana Grubišića – kazala je u završnom govoru tužiteljica Ivanka Vidović Vinketa i nastavila nizati dokaze za koje je tužiteljstvo uvjereno da potvrđuju da je riječki bilder u masliniku na otoku Krku potkraj 2011. godine izbo nožem prijatelja Doriana.

Za tužiteljstvo njegovu krivnju dokazuju materijalni tragovi, iskazi svjedoka i vještačenja, no o motivu ubojstva, rekla je tužiteljica, može se samo nagađati.

– Iz iskaza svjedoka možemo zaključiti da je u pitanju bio neki Mežnarićev dug Grubišiću, moguće je, jer je u stanu optuženog pronađena droga, da su obojica imala veze i s tim poslom, no zašto je ubio prijatelja, zna samo Mežnarić – rekla je tužiteljica ističući da je njegova priča da je ubojica "treća osoba" neuvjerljiva i suprotna dokazima. Za obranu optuženog, pak, dokazi su nezakoniti, a postupak, i u istrazi i na sudu, pun je propusta i pogrešaka, čime je Mežnariću uskraćeno pravo na obranu i pravično suđenje.

– Optužnica i presuda, kako stvari stoje, temelje se na nevjerodostojnom svjedoku, osobi osuđivanoj zbog droge, a nama nisu dopušteni kontrolni dokazi ni provjera – kazao je branitelj, odvjetnik Dragan Smolić Ročak prikazujući svog branjenika kao žrtvu sustava.

Pritom je kazao da "pogreške policije i tužiteljstva pokriva sud, a onda će sve to razotkriti Europski sud" najavljujući tako da će se na osuđujuću presudu, bude li izrečena, žaliti do Strasbourga.

>>Na suđenju riječkom bilderu za ubojstvo svjedočili policajci

Komentara 1

OB
obilježeni
13:37 01.11.2013.

Nažalost u lijepoj našoj je to učestala praksa da policiju i tužilaštvo pokriva sud,jer njima nije bit dokazat da je netko kriv več osumnjićeni mora dokazivati da nije kriv što je suprotno zakonu!Po novom represivnom postupanju Hrvatskog pravosuđa kao i policije nismo ni blizu Evropskom zakonu,a to je i dokaz da većina dobivaju sporove protiv države Hrvatske u Strasbourgu!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije