Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PRANJE NOVCA'

Kontroverzni slovenski tajkun krivotvorio novac u Zadru?

Pranje novca
Foto: Thinkstock
1/5
27.07.2017.
u 15:14

Slovenac je, prije no što je upao u financijske probleme, na svom posjedu imao avion, helikopter i luksuznu vilu u Diklu

Robert Rotar (47), kontroverzni slovenski državljanin, uhićen je prošlog tjedna u Zadru zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izrade, nabavljanja, posjedovanja, prodaje ili davanja na uporabu sredstava za krivotvorenje. 

Policija je započela istragu nakon što je Rotar deložiran iz više milijuna kuna vrijedne luksuzne vile u zadarskom Diklu gdje je imao registriranu tvrtku za izdavačku djelatnost, javlja Zadarski.hr.

Ovršni postupak zakazao je Općinski sud u Zadru, radi ispražnjenja i predaje nekretnine zbog duga ovrhovoditelju Optima leasingu iz Zagreba. Nakon što su ovrhovoditelji ušli u kuću i pronašli strojeve za tiskanje cijeli su slučaj prijavili policiji.

- Pronađena oprema je poslana na vještačenje u Hrvatsku narodnu banku gdje će se utvrditi je li bila korištena u legalnoj grafičkoj djelatnosti - kazali su u zadarskoj policiji.

Slovenac je, prije no što je upao u financijske probleme, na svom posjedu imao avion, helikopter i luksuznu vilu u Diklu. Bogatstvo je stekao preko svoje slovenske tiskarske tvrtke Mirage.

Još 2008. godine podnio je tužbu protiv države za naknadu štete u slučaju prestanka proizvodnje naručenih putovnica, te auto naljepnica za tehničke preglede u iznosu većem od 3,6 milijuna eura, što je na koncu i dobio. Iste je godine dobio i posao izrade 2.000.000 srpskih putovnica, no Rotar se na koncu povukao iz tog posla navodeći da su mu Narodna banka Srbije (NBS) i njemačka firma „Milbauer“ ukrali patent i tehnologiju izrade biometrijskih putovnica.

Nakon saslušanja kod suca istrage, Rotar je pušten da se brani sa slobode.

Komentara 2

RT
ribaric.tomislav
15:51 27.07.2017.

aha pusten. pare rade cuda

UV
Uvjekprotiv
17:14 27.07.2017.

Imao avion na svom posijedu? Pa di je ta pista u Diklu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije