Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog 'za dom spremni'

Robert Pauletić na Facebooku komentirao prijavu protiv Thompsona

Robert Pauletić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/12
Autori: Hina, Vecernji.hr
06.08.2016.
u 10:46

'Kod nas policija ispituje i prijavljuje pjevača koji u sklopu pjesme izgovori pozdrav koji čak nije ni izvorno ustaški, nego ima šire, povijesne konotacije', napisao je Pauletić.

Prijavu koju je pjevač Marko Perković Thompson dobio zbog stihova 'Za dom spremni' na svom je Facebooku komentirao i zamjenik ministra turizma Robert Pauletić.

'Ne bih se puno izjašnjavao o tom slučaju, samo bih objavio fotodokument (od ukupno tri fotografije). Bio sam godine 2013. u Rimu na utakmici Roma-Inter. Stadion Olimpico. Na ulazu u stadion (slika 1) koči se divovski obelisk na kojem piše MUSSOLINI. Uđeš unutra na stadion, eto ti goleme ploče, i to očito nedavno renovirane (slika 2) na kojoj piše: "23. ožujka 1919. Mussolini je osnovao fašističke borbene odrede" (fašističke odrede koji su mi, usput rečeno, u Drugom svjetskom ratu u Istri strijeljali dida, Petra Pauletića).

Posvuda (ali posvuda!) oko stadiona na tlu piše DUCE DUCE DUCE (također friško obnovljeno!), a eto i slike 3 koja pokazuje kako to izgleda. Sve to isto tako stoji i danas, godine 2016., usred Rima i EU. Kad dođeš na Olimpico, osjećaš se kao da si došao u 1934. godinu, samo čekaš da se odnekud pojavi Mussolinijev zet, grof Galeazzo Ciano, i pozdravi "romanamente"! Sad to pokušajte prenijeti u naše krajeve i zamislite obelisk ispred Maksimira na kojem piše PAVELIĆ, unutra ploča na kojoj stoji "3. rujna 1941. Jure Francetić osnovao je Crnu legiju", a na tlu svuda piše POGLAVNIK POGLAVNIK POGLAVNIK. Nezamislivo, je li tako? Eto, kod nas policija ispituje i prijavljuje pjevača koji u sklopu pjesme izgovori pozdrav koji čak nije ni izvorno ustaški, nego ima šire, povijesne konotacije. Pa tko tu koga, da prostite, zajebaje?!', napisao je Pauletić.

>> Thompson sinoć zaradio policijsku prijavu zbog stihova 'za dom spremni'

>> Na koncertu 'Pobjeda za heroje' 50 tisuća ljudi, zvijezda Thompson

Komentara 102

Avatar delminium
delminium
10:59 06.08.2016.

Roberte znaju oni to, znaju oni dobro sto je i kako je. Medjutim njima je cilj opet da Hrvatska nestane s karte svijeta.

DU
Deleted user
11:04 06.08.2016.

Ni med cvetjem ni pravice! - tako je pisao Krleža... A gledajte nedavni slučaj kad je A. Tomić napisao u svojoj kolumni da bi on njih (tj. njegove neistomišljenike) prošarao mitraljezom na tribinama i prošao lišo, u pravosudnom pogledu. Valjda to protumačeno kao licentica poetica, ono poziv na mir i ljubav među ljudima. Dosljedno novouvedenoj praksi policije, možemo očekivati da prekine operu Nikola Šubić Zrinjski i uruči opernom pjevaču prijavu zbog Za dom...

DI
dirižabl
11:14 06.08.2016.

U nasem suludom drustvu su problem pozdravi ali nije problem ime najljepseg trga u drzavi koji nosi ime jednog od top teset zlocinaca u povijesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije