Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Robert Knjaz započeo pripreme za noćni “maraton”

PoKRENI – pokloni svoje kilometre
Foto: PR FOTO
1/3
PR
Autor
PR članak
07.07.2015.
u 08:15

Robert Knjaz priključio se projektu “poKRENI” te se ovih dana intenzivno priprema u svom najboljem trkačkom outfitu na obroncima jarunskog jezera. Pod budnom paskom medicinskog osoblja i međunarodnih trenera priprema se za nastup na GRAWE noćnom maratonu koji će se održati u subotu 29. kolovoza na zagrebačkom jezeru Bundek. Nada se kako će u rekordnom vremenu od nekoliko sati uspjeti istrčati „DESETINKU“ maratona, točnije 4219,5 metara!

Nakon što su se projektu akcije PoKRENI pridružile stotine i stotine trkača, akcija poKRENI danas je postala bogatija za jedno od najjatraktivnijih imena u svijeta trčanja. Riječ je o trkačkom Ultra maratoncu Robertu Knjazu, višestrukom prvaku Zagreba u optrčavanju Jarunske tržnice. Velikan malih ekrana, zaljubljenik u kratke šprinteve i zlatnu medalju oko vrata postao je tako dio rekreativne trkačke zajednice.

Robert se, poput Nataše Janjić, Nevene Rendeli, Edite Misirić i Doris Pinčić Rogoznica priključio inicijativi PoKRENI u sklopu koje pozivaju se svi rekreativni trkači da prihvate izazov i da svojom dobrom voljom, pozitivnom energijom i motivacijskim pristupom pronađu u svojoj okolini jednog netrkača, bilo da se radi o prijatelju, poznaniku, članu obitelji, kolegi, partneru ili pak potpunom neznancu, da učini nešto dobro za sebe i krene u osvajanje svojih prvih trkačkih metara. No GRAWE se s PoKRENI odlučio otići korak dalje i dodatno motivirati sve koji već trče ili će tek početi osvajati svoje prve trkačke metre. Stoga je otvorio izazov „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“, u kojem je svaki pojedinac jednako važan za ostvarenje zajedničkog cilja – prikupiti 50.000 kilometara do GRAWE noćnog maratona koji se održava 29. kolovoza ove godine.

Kilometri koje će dobrovoljni prikupiti i darovati trkačka zajednica, bilo da je riječ o već iskusnim trkačima bilo početnicima, GRAWE će pretvoriti u novac koji će donirati udruzi Krijesnica A izazov ne bi bio izazov kada ne bi postojao uvjet za ispunjenje, a mogućnost za njegovo ostvarenje u zadanom roku povećava se uključivanjem što većeg broja ljudi u izazov. To znači – pokrenuti prijatelje, kolegu, člana obitelji, poznanika, raširiti glas i motivirati ih da trče, što i je glavni cilj projekta PoKRENI.

ZAŠTO KRIJESNICE?

U Hrvatskoj svaki drugi dan od maligne bolesti oboli jedno dijete. Ne zna se kako i zašto dolazi do razvoja raka, no sigurno je da ta opaka bolest svaku obitelj stavlja pred velike izazove i traži prilagodbu na novu situaciju. Na tom teškom putu, oboljelima i njihovim roditeljima, Udruga Krijesnica predstavlja malo svjetlo nade.

KAKO DAROVATI KILOMETRE

Svoje pretrčane kilometre možete „darovati“ putem besplatne aplikacije za praćenje treninga na pametnim telefonima – Endomondo. Dovoljno je skinuti Endomondo aplikaciju, prijaviti se na PoKRENI izazov i koristiti se njom prilikom trčanja te tako registrirati prijeđene km. Svaki km na Endomondo PoKRENI izazovu smatrati će se darovanim, a čime iskazujte svoju potporu radu članovima udruge KRIJESNICA.

Informacije o dnevnom stanju prikupljenih kilometara biti će objavljene na web stranici: www.nocnimaraton.com/pokreni i na https://www.facebook.com/PoKRENIbyGRAWE

Želite prijaviti greške?