Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

RK Podravka ‘zagrizla’ za nekoliko igračica sa Svjetskog juniorskog prvenstva

Korea
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
15.07.2014.
u 14:00

Pratit ćemo njihov razvoj - istaknula je Božica Palčić, direktorica koprivničkog trofejnog kluba

Rukometašice Južne Koreje osvojile su naslov svjetskih juniorskih prvakinja. U finalnoj utakmici u prepunoj koprivničkoj gimnazijskoj dvorani Koreja je bila uvjerljiva protiv favorizirane Rusije sa 34:27 (16:10). U utakmici za treće mjesto Danska je svladala Njemačku sa 21:20 (11:14). Na svjetskoj smotri održanoj u Hrvatskoj izabranice Nevena Hrupeca osvojile su 10. mjesto. U idućim danima zbrajat će se plusevi i minusi domaćinstva prvenstva, ali što se tiče koprivničkih zaljubljenika u rukomet ono je bilo pun pogodak.

- Organizacija je bila na vrhunskom nivou, a Koreanke igraju skroz drukčiji rukomet od onog koji smo mi naučili gledati. Svaka im čast na igri i na tituli... Jedina zamjerka je na klimu, točnije nedostatak klime, jer su u dvorani bilo ogromne vručine - istaknuo je Tomislav Kovač Vicko u svom komentaru na Facebook stranici Večernjeg lista Koprivnica.

Igranje završnice u podravskoj metropoli bila je sjajna prilika i za snimiti talente. U RK Podravki pozorno su pratili čega sve ima na rukometnom tržištu.

- Imali smo prilike vidjeti sve najbolje što se nudi u svijetu do 20 godina. Zapisali smo nekoliko interesantnih igračica u bilježnicu. Pratit ćemo njihov razvoj - istaknula je direktorica Božica Palčić, koju je posebno oduševila ruska reprezentacija, iako je puna riječi hvale i za pobjedničku ekipu.

- Gotovo svi u dvorani navijali su za Koreanke jer su simpatične i igraju u sustavu koji je nama teško shvatiti. No, mislim da one dobro funkcioniraju jedino kada su zajedno. Nisam sigurna da bi se bilo koja od njihovih igračica sama dobro uklopila u neku od europskih ekipa. Hrvatska? Bio bi uspjeh da smo ušli među osam. Ima potencijala u našoj reprezentaciji, ali djevojke moraju još puno raditi - završila je ona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije