Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potres U NEPALU

Izvučen iz ruševina 82 sata nakon potresa. Pio je urin da bi preživio

Rishi Khanal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
29.04.2015.
u 16:35

"Bio sam siguran da nitko neće doći po mene. Bio sam siguran da ću umrijeti"

Iz Nepala su danas stigle dvije dobre vijesti. Tragajući za preživjelima, spasioci su pronašli bebu staru četiri mjeseca koja je najmanje 22 sata provela pod ruševinama.

Vijest o pronalasku bebe objavile su lokalne novine Katmandu Today koje pišu da je dječačića Sonita Awala pronašla vojska kad je čula plač pod ruševinama kuće. Maleni borac srećom nije pretrpio ozlijede.

Sreća se osmjehnula i Rishi Khanalu (27) koji je živ izvučen iz ruševina hotela u Katmanduu ispod kojih je nakon potresa proveo 82 sata, prenosi Mashable. Akciju spašavanja, koja je navodno trajala čak pet sati, policija je snimila i objavila na Facebooku. Kako javlja The Truth24US, Khanal je bio prisiljen piti vlastiti urin kako bi preživio.

Khanal je bio upravo završio s ručkom u hotelu u glavnom gradu Nepala i otišao na drugi kat kada se sve počelo raspadati. Nogu su mu prignječile ruševine pa je ostao zarobljen.

– Imao sam nešto nade, ali jučer sam odustao. Nokti su mi bili potpuno bijeli, a usne ispucane... Bio sam siguran da nitko neće doći po mene. Bio sam siguran da ću umrijeti – rekao je Khanal.

Razorni potres u Nepalu odnio je više od 5000 ljudskih života. U katastrofi je ozlijeđeno više od 10.000 ljudi, a tisuće su ostale bez domova. Prema UN-u katastrofa je utjecala na 8,1 milijun ljudi, a 1,4 milijuna treba pomoć u hrani.

यसरी भयो ॠषि खनालको ४ दिन पछी जिबितै उद्दार(Rescued Man Alive after 4 days of Deadly Earthquake)

Posted by Armed Police Force, Nepal on 28. travanj 2015

 

>> Hrvatica preživjela potres: Razmišljala sam o tome hoće li mi na grobu pisati Ines ili tiNka

>> Hrvatica Anđela: Ostajem pomagati Nepalcima, nestalo je sve što su imali

 

 

At least 22 hours after the earthquake struck Nepal, a miracle emerged from the rubble. CNN has obtained these powerful images showing a four-month-old boy being rescued: http://cnn.it/1bTILuX

Posted by CNN on 29. travanj 2015

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije