Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET PREDSJEDNIKA

Rimac predstavio dvije jurilice Macronu ispred Esplanade, među njima je i Nevera

Zagreb: Rimac ispred Esplanade Macronu predstavio Neveru i Bugatti
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/12
25.11.2021.
u 13:27

Predsjednika su dočekati i sinjski alkari koji su mu uručili dar, a radnom ručku će prisustvovati brojne poznate ličnosti

Francuski predsjednik Emmanuel Macron trenutačno se nalazi u službenom posjetu u Zagrebu. 

Nakon obilaska centra grada i fotografiranja s prolaznicima, Macron će svoj posjet zaključiti u hotelu Esplanade gdje mu je Mate Rimac predstavio dva automobila na terasi hotela – Neveru i Bugatti Chirona. 

Predsjednika su dočekati i sinjski alkari koji su mu uručili dar, a radnom ručku će prisustvovati brojne poznate ličnosti poput rektora Damira Borasa, izbornika Zlatka Dalića, Tereze Kesovije te Miroslava Ćire Blaževića. 

– Kad dođu strani gosti, Vlada voli prikazati nešto u čemu smo napredni. Drago mi je što su pozvali nas, pogotovo stoga što u Francuskoj imamo više od 150 zaposlenika, a u Hrvatskoj više od 1000 – kazao je Rimac. 

– Bugatti je sad u vlasništvu hrvatske firme i to je primjer dobre suradnje na visokotehnološkim proizvodima. Sjedište je ovdje, dok je proizvodnja u Francuskoj više od 100 godina i tamo će se i dalje sklapati – kazao je za Večernji list.

 Rimac je i prije dolaska Macrona predstavio automobile brojnim stranim i domaćim medijima koji su se okupili. 

Foto: Dario Topić

– Ovdje vidimo Bugatti Chiron, to je auto koji ima više od 1600 konjskih snaga, V16 motor i zapravo je najbrži automobil na svijetu, postigao je svjetski rekord s više od 490 kilometara na sat. Imamo i našu Neveru, automobil s najvećim ubrzanjem, tako da to ima smisla spojiti – najbrži električni automobil i najbrži benzinski automobil na svijetu – kazao je. 



 

Komentara 46

KO
konj1
13:55 25.11.2021.

Koji bolesnici od nekih komentatora, netko odavde, s rubova razvijenog svijeta, preuzme u suradnji s najvećim europskim koncernom francusku firmu sa 110 godina tradicije, to bi bilo impresivno i da partner nije VW/Porsche i da francuska firma nije Bugatti koji zadnjih 20 godina ruši rekorde dok je sad sam Rimac počeo rušiti iste rekorde, a vi znate samo ispoljavati svoj jal i životne frustracije... Tužno. Mati treba poželjeti sreću i gotovo, sve ostale rasprave su u ovakvim trenucima kad može briljirati sporedne i stvarno ne zaslužuju da se ovdje ispoljavaju.

IL
ilustrator
14:01 25.11.2021.

"zvijer" u zraku! "zvijer" na cesti! ..gordo srce bije!

OD
otac_domovine
15:18 25.11.2021.

Uh opet će se uzjoguniti četrdesetpetogodišnja mladež radničke fronte. Netko radi nešt označajno, a oni mu to još nisu oteli i podijelili proleterima (čitaj plenumašima filozofskog fakulteta).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije