Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
elitni zagrebački kvart

Rimac ostala bez luksuznog stana: Ministarstvo uprave plaćalo najam, evo koliko

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
01.06.2020.
u 18:03

Njezin suprug Danijel potvrdio je da je tu živjela tijekom tjedna, dok bi vikende provodila u Kninu

Nakon uhićenja i razrješenja Josipa Rimac ostala je bez luksuznog stana u Zagrebu za koji joj je Ministarstvo uprave plaćalo najam. Stan je bio u elitnom kvartu Mlinovi, a imao je više od 70 kvadrata.

Za potrebe boravka Rimac u Zagrebu, Ministarstvo uprave izdvajalo je iznos od 4026 kuna za najam stana, doznaju 24sata

"Ugovor o najmu stana Ministarstvo uprave otkazalo je nakon razrješenja dužnosti državne tajnice", poručuju iz ministarstva. 

Pred zgradom na Mlinovima bio je parkiran Audi Q5 u kojem je našla bubu za prisluškivanje i koji je bio predmet pretresa, o čemu svjedoče naljepnice na stražnjem braniku.

Osim toga, njezin suprug Danijel potvrdio je da je tu živjela tijekom tjedna, dok bi vikende provodila u Kninu.

VIDEO Istražitelji su nadzirali razgovore Josipe Rimac u vozilu: "Kada sve to prođe sigurno imaš svojih 500.000 kuna..."

Zgrada u kojoj se nalaze luksuzni stanovi u vlasništvu je tvrtke Graditelj svratišta koja je gradila velebnu crkvu u Kninu, kao i spomenik Hrvatske pobjede u centru grada. 

Novinari 24sata ranije su pokušali od voditelja doznati cijenu najma pa su se predstavili kao zainteresirana stranka. 

"Sve je zauzeto sada, ugovori su važeći još bar godinu dana. A u najavi je i da će ugovori biti produženi. Ovisi i hoće li gospoda iz kineske ambasade još ostajati", kazali su iz Graditelja svratišta,

Na stranicama tvrtke oglašavala su se dva apartmana po 75 kvadrata te treći veličine 123 kvadrata. Vezano uz njihovu cijenu najma rečeno je: "Manji su 600 eura, 620 eura. A i ovisi jesu li s inventarom ili bez njega. Ovi veći koštaju više".

Komentara 26

Avatar dzambo
dzambo
19:07 01.06.2020.

Ma nema se tu sta vise pricati, to je toliko ''ocito'' sta se radi kad se udje u ''politiku'' i koji je glavni (privatni) cilj...za mnoge....

DO
domagoj1492
18:37 01.06.2020.

Kakav je to luksuzni stan za 4000 kn mjesečno? Rupe na 4 katu bez lifta su u Zagrebu 400 eura tj, 3000 kn. Bez režija. Halo ???

DU
Deleted user
18:29 01.06.2020.

Ovo kao da citam o nekoj visokoj kasti. Treba odmah ukinuti placanje stanarine zaposlenicima drzave. Sto mislite da u SAD-u placaju senatorima i kongresmenima stanove? Ionako zaraduju trostruko vise od prosjecnog covjeka i jos bi naknadu za to u vidu besplatnog stana i naknade za odvojeni zivot?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije