Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVILA POLICIJI

Rimac je u automobilu pronašla 'bubu' i tako probila istragu?

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
30.05.2020.
u 15:33

Odmah je otišla u policiju prijaviti što je pronašla, a tamo su joj, očito ne znajući da se je u tijeku tajna operacija njihovih kolega iz USKOK-a, potvrdili da se radi o prislušnom uređaju.

Istražitelji su Josipu Rimac, nekadašnju kninsku gradonačelnicu i dojučerašnju državnu tajnicu u Ministarstvu uprave, držali pod prismotrom gotovo godinu i pol dana, a sada ju USKOK sumnjiči za inkriminirane radnje.

No, kako piše Slobodna Dalmacija, jedna bizarna situacija ubrzala je cijeli proces uhićenja utjecajne HDZ-ovke i još 12 osoba, inače bi vjerojatno te tajne mjere praćenja trajale tko zna koliko. 

Rimac je, dva dana prije uhićenja navodno u svom osobnom automobilu marke AUDI A4 2.0 TDI pronašla prislušni uređaj, tzv. "bubu".

"Bubu" je navodno pronašla skrivenu u plastičnom cijelu ispod volana i nemalo se iznenadila kad je to vidjela, piše Slobodna Dalmacija.

Odmah je otišla u policiju prijaviti što je pronašla, a tamo su joj, očito ne znajući da se je u tijeku tajna operacija njihovih kolega iz USKOK-a, potvrdili da se radi o prislušnom uređaju.

I tako je krenula istraga tko je prisluškuje i vrlo brzo policajci su doznali da su "bubu" postavile njihove kolege. Vidjevši da se nema više što čekati, USKOK je pokrenuo niz uhićenja.

Ključne riječi

Komentara 18

BH
Bunjevac=Hrvat
16:24 30.05.2020.

Bože,dokle će ovi sapunati mozak hrvatskom narodu s ovakvim farsičnim istragama?Treba otkazati pretplatu HRT-u,u najmanju ruku.

WA
wannabenovinari
16:40 30.05.2020.

Kako je logično da osoba koja je navodno mozak kriminalne organizacije odnese bubu u policiju? Pazi, policiju!? Umjesto da najprije posumnja da je prisluškuju i prate te da se proba na svaki način osigurati od progona, recimo uništavanjem svih mogućih inkriminirajućih činjenica protiv sebe. Priča im ne drži vodu.

OR
Orilogorilo
16:16 30.05.2020.

Sporni iznos je 1 milijun kuna, a cemp uplatio policu od 300000 eur da bi pocastio rimac sa 300000 kn. Malo mi ne stima matematika tu, potrosis 2,3 mil kn da bi ustedio milijun. Cak ni u korumpiraninom sudstvu kakvoo je hrvatsko to ne moze proci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije