Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJESTOLNICA KULTURE

Rijeka očekuje četiri milijuna posjetitelja, puni će efekt vidjeti 2025.

Grad Rijeka
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/4
22.11.2019.
u 22:09

Irena Kregar Šegota: Turizam nam je skočio, samo je privatni smještaj porastao 40%

Rijeka, europska prijestolnica kulture 2020., dogodine očekuje čak četiri milijuna posjetitelja, turistička je potražnja već porasla, a sveukupni efekti te prestižne titule vidjet će se tek 2025.

– Već vlada veliki interes za sve što se događa u Rijeci. Turizam nam je znatno porastao i samo se kapacitet privatnog smještaja, recimo, povećao 40 posto. Ali ovaj projekt važan je za cijelu zemlju, ne samo za Rijeku – ističe Irena Kregar Šegota, direktorica partnerstva i komunikacija TD Rijeka 2020., koja je jučer u HGK prezentirala što sve Rijeka priprema za 2020.

Tri glavne teme koje se provlače kroz većinu od šestotinjak raznih događanja su voda, rad i migracije, a program podijeljen u sedam odrednica nudit će gostima umjetničke, gastronomske, zabavne i povijesne sadržaje, s tim da ni najmlađi nisu zaboravljeni. Ovaj jednogodišnju kulturno-umjetnički projekt, koji službeno počinje 1. veljače iduće godine i traje do 31. siječnja 2021., prvog će dana ponuditi veliki spektakl svjetla i zvuka u riječkoj luci, a u planu su brojne izložbe – jedna i na nekadašnjem Titovu brodu Galeb, predstave, koncerti među kojima će posebno atraktivan biti koncert robota koji će svirati na pravim instrumentima, itd.

Kulturni turizam je, inače, u svijetu in, a Hrvatska itekako ima što ponuditi.

– Naša paradigma “small is beautiful” odlično funkcionira i postaje sve atraktivnija profinjenom svjetskom tržištu – napominje Suzana Marković, predsjednica Zajednice kulturnog turizma HGK. Sudionici sjednice složili su se kako nije naodmet snažnija promocija kulturnih sadržaja, posebice atrakcija na kontinentu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije