Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javna rasprava

Rijeka je u zaštiti ljudskih prava bila predvodnica Hrvatskoj

PXL_110903_557
Goran Kovačić/PIXSELL
03.10.2011.
u 16:03

Hrvatska je postala prva zemlja članica koja je u pregovaračkom procesu morala zadovoljiti i mjerila vezana za ovo područje, kazao je Luka Mađerić, predstojnik Vladina Ureda za ljudska prava

Zaštita ljudskih prava u EU postala je obveznom politikom zemalja članica nakon prihvaćanja Lisabonskog sporazuma. Hrvatska je postala prva zemlja članica koja je u pregovaračkom procesu morala zadovoljiti i mjerila vezana za ovo područje. Hrvatska je to obavila na visokoj razini zaključujući poglavlje 23 u kojem se nalaze i ljudska prava – kazao je Luka Mađerić, predstojnik Vladina Ureda za ljudska prava prilikom današnje javne rasprave na temu “Ljudska prava i hrvatska europska perspektiva”, koja je danas održana u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke na inicijativu potpredsjednika Vlade RH za društvene djelatnosti i ljudska prava Slobodana Uzelca. Unatoč najavi, Uzelac nije nazočio ovom skupu. Mađerić je istakao da je standarde u zaštiti ljudskih prava nužno stalno unapređivati.

U Primorsko-goranskoj županiji i Rijeci nema isključivosti, posebno ne na institucionalnoj razini, kazao je župan Zlatko Komadina, dok je zamjenik riječkog gradonačelnika Željko Jovanović ocijenio da je Rijeka po mnogo čemu na području zaštite ljudskih prava bila predvodnica u Hrvatskoj. U Hrvatskoj se sustavno krši jedno od temeljnih ljudskih prava, a to je pravo na rad i dostojan život od svog rada, zaključio je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije