Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje

Riječki Vodovod: Zamutilo se izvorište, prokuhavajte vodu

voda
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
14.12.2017.
u 12:05

Iz riječkog "Vodovoda i kanalizacije" ističu kako je isporučena vode mikrobiološki ispravna, ali da je unatoč poduzetim mjerama moguća njena zamućenost

Iz riječkog "Vodovoda i kanalizacije" danas su uputili poziv stanovnicima Rijeke i riječkog prstena da prokuhavaju vodu za piće zbog zamućenja izvorišta.

"Dugotrajne oborine uzrokovale su zamućenje vode izvorišta u funkciji javne vodoopskrbe Rijeke i riječkog prstena te se do daljnjega preporučuje prokuhavanje vode za piće", stoji u priopćenju.

Iz riječkog "Vodovoda i kanalizacije" ističu kako je isporučena vode mikrobiološki ispravna, ali da je unatoč poduzetim mjerama moguća njena zamućenost.

Zbog navedenog se, dodaju, korisnicima preporučuje da iz preventivnih razloga vodu prije njezine upotrebe za piće prokuhavaju sve do obavijesti o normalizaciji stanja u vodoopskrbi.

"U koordinaciji sa sanitarnom inspekcijom Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije kontinuirano se provodi monitoring zdravstvene ispravnosti vode u vodoopskrbnom sustavu i poduzimaju sve potrebne aktivnosti radi normalizacije stanja u vodoopskrbi", poručuju iz riječkog "Vodovoda i kanalizacije".

Pogledajte i galeriju simptoma problema s bubrezima i mokraćnim kanalom:

voda
1/10

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije