Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Riječki gradonačelnik Obersnel obišao potopljeni stadion Kantridu

poplava
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/10
26.12.2009.
u 12:20

Nakon dva kišna dana koja su gradskim interventnim službama, ali i građanima zadala nesnosne glavobolje, u Rijeci je jutros na trenutak granulo sunce

RIJEKA - Točna visina materijalne štete koju je na nekoliko stambenih objekata u Ružićevoj ulici (između ostalog, i u supermarketu "Plodine" te u fitness centru), na cesti blizu bolnice Lopača te na stadionu Kantrida uzrokovala voda koja je u njih prodrla zbog obilnih padalina znat će se u ponedjeljak, najavio je gradonačelnik Obersnel.

On je u pratnji pročelnika za sport i tehničku kulturu Grada Veljka Karabaića obišao nogometni stadion kojeg je kiša na Božić pretvorila u veliki bazen "dubok" i do pola metra.

I dok zlobnici već tvrde kako je skup travnjak i sustav drenaže, investiciju u koju je lani utrošeno 8 milijuna kuna, potpuno uništila jedna kiša, Karabaić je potvrdio kako bojazni nema - trava je otporna na visoke temperature i padaline pa tako pod vodom može ostati i do dva tjedna. Nasreću, tu konstataciju nećemo morati provjeravati - voda se povlači pa je tako do ranog poslijepodneva poplavljena ostala samo polovica igrališta.

 - Većina vode slila se sa stijena na sjevernoj strani stadiona i potopila atletsku stazu i travnjak, no sustav drenaže nije oštećen u poplavi, tvrdi Karabaić.

Nakon dva kišna dana koja su gradskim interventnim službama, ali i građanima zadala nesnosne glavobolje, u Rijeci je jutros na trenutak granulo sunce.

Na elementarnu nepogodu podsjeća činjenica da su izvori pitke vode riječkog prstena još uvijek djelomično zamućeni pa je vodu, do daljnjega, potrebno prokuhavati.


Kupa od Božića u 17 sati ponovno u porastu
Od 17 sati 25. prosinca vodostaj Kupe je ponovno počeo rasti. Uzrok tomu je drugi vodeni val koji je stigao iz Slovenije. Tada je iznosio 677, a u sljedećih 13 sati narastao je na 710 centimetara, tako da je u 9 sati 26. prosinca izmjereno 711 centimetara. Kupa je poplavila Obalu Ivana Trnskog u Karlovcu, što ipak nije presjeklo komunikaciju karlovačke četvrti Drežnik sa ostatkom grada. Zbog izlijevanja rijeke na kolnik i dalje je zatvorena cesta od Karlovca prema Kupčini u prigradskim naseljima Koritinja i Šišljavić.

- Razina Kupe je rasla tek za centimetar-dva po satu. Ne očekujemo da se to nastavi, nego stagnaciju i opadanje vodostaja. U Brodarcima, mjestu uz slovensku granicu koje se nalazi nedaleko od Karlovca rijeka je u opadanju. Stoga je je malo vjerojatno da će razina najveće rijeke u Karlovcu dosegnuti 7,5 metara, zbog čega bi ponovno nastupile izvanredne mjere obrane od poplave - rekla je Biljana Željeznjak iz karlovačke ispostave Hrvatskih voda.

Vodostaj Đulinog potoka u Ogulinu, koji je u srijedu poplavio dio tog grada, prepolovio se. Korana je u stalnom opadanju.

U Dugoj Resi nakon nestanka vode, nestalo i struje
Nakon što je vodostaj Dobre od srijede onemogućavao vodoopskrbu Duge Rese, oko 13 sati na Božić nastupio je kvar na elektroenergetskom sustavu, koji je prekinuo dotok električne energije u dio tog grada i njegove okolice, a Dugorešanima priuštio Božić koji dugo neće zaboraviti.

- Došlo je do kvara na dalekovodu. Vjerojatno se to dogodilo uslijed olujnog juga. Jedan dio kvara smo otklonili. Uprli smo sve snage da što prije saniramo probleme, no pala je noć i to će sada biti teško napraviti – rekao nam je u petak Tomislav Frketić iz HEP-ove dugoreške ispostave.

Saznajemo da se pokvarilo 20 trafostanica, zbog čega su bez struje ostala domaćinstva na potezu od dugoreške četvrti Varoši, Mračina do Šeketinog Brda Donjeg, Zvečaja i Jarčeg Polja.

Gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić kaže da se isti kvar dogodio i prije otprilike mjesec dana. Granje i ostale naplavine povećanjem vodostaja u srijedu začepile su usisnu košaru dugoreškog Komunalnog poduzeća u Novigradu na Dobri, a vodoopskrba je normalizirana tijekom Božića.

Komentara 12

KR
kreont
17:05 26.12.2009.

Drenaža je jako dobro izvedena, molim Vas preporučite tu firmu jel možda žužina ?

DA
Dayton
17:54 26.12.2009.

Rijeka se sada moze registrovati kao vaterpolo klub.

OB
-obrisani-
21:11 25.12.2009.

povarilo 20 trafostanica? zalosno. hahahah!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije