Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob s premijerom

Riječki esdepeovci, osim Jovanovića, čvrsto uz Linića

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
08.03.2014.
u 20:00

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i riječki gradonačelnik na čelu su goleme većine za Linića. Bezrezervnu podršku među riječkim socijaldemokratima premijer uživa samo od ministra obrazovanja Željka Jovanovića

“Nesuglasice” premijera Zorana Milanovića i ministra financija Slavka Linića i njegovu moguću smjenu, o kojoj se nagađa jer je navodno izgubio premijerovu podršku, u Linićevoj bazi na Kvarneru ne doživljavaju dramatičnima kako se prikazuju u javnosti. Uvjereni su da je takav udar iz mnogo razloga nemoguć.

Ne ostavlja suradnike

Svjesni su da zamagljuju istinu kad kažu da se o tom unutarstranačkom sukobu uopće ne razgovora, ali tvrde da je primorsko, a osobito riječko članstvo stranke čvrsto uz Linića. To i ne treba iznenaditi jer se zna kakav je ugled među članstvom u više od dva desetljeća političkog djelovanja Linić stekao.

Njegovoj smjeni s ministarske funkcije treba prethoditi politička odluka, a nje nema, niti će je, uvjeren je jedan od utjecajnijih primorskih SDP-ovaca, biti. Oni koji potenciraju sukob, nastavlja, i pritom priželjkuju da Linić odstupi ljudi su koji Linića ne poznaju, koji nikad nisu s njim radili i ne znaju da Linić svoje suradnike, kao u slučaju pomoćnika Šegona, nikad neće izdati i ostaviti na vjetrometini.

I na koje možda imaju utjecaja oni čije je interese i apetite ministar svojim potezima uzdrmao.

Velik teret

Drugi naš sugovornik iz redova stranke, koji spada u “staru gardu”, kaže da mladi i nadobudni misle da mogu bez iskustva, no ipak vjeruje da ima dovoljno političke mudrosti da se u Linića ne dira jer na svojim plećima nosi velik dio tereta Vlade, jer i Vladi i stranci treba, a pitanje je i tko bi ga mogao zamijeniti. O tome tko bi od viđenijih i u stranci utjecajnijih primorskih SDP-ovaca bio na čijoj strani može se procjenjivati na temelju međusobnih odnosa i njihove povijesti, iz čega se zaključuje da bi jedan od potpredsjednika stranke, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, teško pristao na Linićev “odstrel”, bez obzira na to što nisu uvijek bili u ljubavi.

Nedavno je to i potvrdio rekavši da je Linić personifikacija Vlade i njezina rada u prvom dijelu mandata i da se po njemu prepoznaju reforme i konkretne mjere koje se poduzimaju. I Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik, blizak stranačkom šefu, u ovom je slučaju, tvrde upućeni, na Linićevoj strani, dok se za ministra Željka Jovanovića smatra da bi se svrstao uz stranačkog šefa dajući mu bezrezervnu podršku.

Komentara 10

Avatar comparator
comparator
20:03 08.03.2014.

Jedan spašava brak u Australiji i misli na luksuzne aute, drugi spašava ortake od progona izmišlja zakone za stečajne nagodbe,treći se s pravom boji od progona radi šećerne afere ,četvrti je u frci zbog podmićivanja ,peti ,šesti i sedmi namještajuu natječaje i tako redom . Hvala vam na vašem poštenju i nemojte više jer nas boli glava od toga a za vaše poštenje će se daleko čuti.

19
1995josip
22:06 08.03.2014.

Prek SDPa nema lopova , svi su na položajima i delaju kao Linićeva kumica SMŽ !!! Svi su u SDP došli gologuzi a sada su im puni đepovi i svima im bude kad , tad USKOK pokucao na vrata brojniha brojnih nekretnina kao i Linićevoj kumi SMŽ M.L. Merzel !!!

DU
Deleted user
20:01 08.03.2014.

Ovog časa sam zavoljela BBB i Torcidu, ako me razumijete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije